Wednesday, July 1, 2015

Entry Yang Tertangguh : Strawberry picking in Tsukuihama Tourist Farm





My kids love strawberry. Bukan love.. super love.

So, husband ambil peluang ni utk bawa anak-anak merasa pengalaman strawberry picking di Jepun. Strawberry Jepun gemuk-gemuk dan manis, and I only discover that masa strawberry picking. Sebab selama ni,bila beli strawberry kat rumah, anak-anak saje yang hadap. Ibu mengalah gitu, padahal, aku ni ada mindset, strawberry tu masam.

It took about an hour from our house to Tsukuihama Tourist Farm. 

Map Farm

Konsep farm ni, is pay per entry, price depending on season, and you'll be given 30 mins entry to eat as much as you want. Kalau tak silap kids below 3 eats free. 

As you enter the farm, owner akan bagi you satu bekas plastic & susu manis utk cicah dengan strawberry, tapi kitorang tak makan ngan susu tu pun. Dah cukup sedap strawberry tu.

 Strawberry gumukksss. Size 500yen syiling tu lebih kurang sama dengan size syiling 50sen kita yang lama.

 Mencari yang gemuks

 Yummy

 Tukang sponsor
 The strawberry little monster
 Strawberry lovers
Deretan strawberry dalam farm

Mintak ampun mintak maaf update entry ni dalam bulan posa. Lap air liur tu ok. ;p



1 comment:

ArELeEz said...

once dh return back 2 m'sia nnti, bulehlah try strawberry cameron pulak.