Tuesday, January 19, 2010

:: 27++ week check up ::

another round of A&C yesterday, and i get a clearer picture of the detailed scan that has been done the week before. dr kata, as long as the baby's growth doesn't drop below 10%, insya Allah it's ok. hopefully, it's true..

so yesterday, dr assigned me to have my tetanus jab and dexa injection. huwa.. huwa.. 3 jabs within 24 hours. gulp.

ATT amek lepas A&C. dexa terpaksa amek malam, sebab kena amek 2 dos. dos tuh kena amek within 12 hours. FYI, dexa injection agak sakit. sebab ubat dia minyak based. susah sket kot nak flow. in personal view, lepas 2 pregnancy kena amek dexa nih, errr amek injection nih lagi sakit dari epi kot? epi tak rasa apa. so buat la kul 9.00 malam yesterday night, and another one today. tapi semalam memang lawak yea. i terkunci dalam toilet kat hospital sebab latch lock tuh rosak. imagine ibu mengandung terkunci dalam toilet?? nasib baik toilet bersih. to think of it, nasib baik la i yang kena. kalau kids?? kalau disable (FYI - toilet tuh toilet disable), org tua ke? nasib baik la mind boleh berfikir utk tekan button emergency call staff. kalau tak melolong² la aku sengsorang dalam toilet yang sungguh canggih lock nye tuh. being rescued within 15-30 mins. jenuh jugak la technician tuh nak pecahkan lock. sampai buat aku terpk, apsal la kena pakai lock canggih sangat utk toilet? :D

satu lagi cerita, hmmm.. next one month aku kena go thru glucose test. sebabnya, i've got a history of stillbirth. dr agak yakin i'm diabetic free, but she said, just to be on the safe side. i heard it's pretty 'tasty'. adehhhhhh. udahler i nih mmg anti air yang too sweet, tho i love cakes and stuff. :P takpe la.. i'll try to do whatever within my capacity to ensure that this pregnancy moves on smoothly and sound, deliver safely. amin.

okayla kengkawan. tuh jek hapdet untuk A&C semalam. we had the 3D pics too. nampak gayanya si adik macam ikut rupa adib. (tinggikan imaginasi kitorang?? hehe) doakanlah keselamatan ibu dan anak yang dikandung yek..

da!


4 comments:

ijannina said...

don't worry dear glucose test is fine. I took it last time, too. Semoga semuanya selamat, amin...

SUNFLOWER said...

insyaallah...moga selamat semuanye...take care sha..

Iryani Noor said...

eheheh camner la akak leh terlock dlm toilettt tu.. kalakar la....

btw glucose tu tak der la teruk sgt.. tahan napas, trus telan jer.. kalu akak nasib baik, dpt la perisa grape or orange... ada org ckp sedap =p.. 2 hari sebelom test kalu bleh elak kn mkn pisang n durian or anything yg manis2, cam yani aritu silap, mlm sblom test yani p blasah durian =p.. esok nyer reding die tinggi giler... tu yg kena buat BSP test plak.. huaaaa.. every 2wks kena p check darah kt klinik... ampesss..

gud luck yer =p

undomesticwifey said...

I menci glukose test ittuew. seb baik kena amik sekali jek...serious macam nak termuntah nak kena habiskan segelas besar ayaq gulaaa..