Sunday, October 10, 2010

:: Scheduled Entry ::

dear readers,

it has been a while, i keep this under the drawer.

insya Allah, sekiranya diizinkan olehNya, my husband and i will be pushing off for Hajj this coming 19 october 2010.

with this, we'd like to take this opportunity to apologize for all our wrongdoings, samada sengaja atau tidak sengaja.

should we hutang any of you, please tuntut from us before we push off. (kalau tak nak tuntut, we beg you, mohon halalkan).

please pray for us, semoga perjalanan ini diberkati dan dirahmati selalu. semoga segalanya dipermudahkan dan kami dikurniakan haji yang mabrur. doakanlah jugak kesejahteraan families kami especially my three little heroes sepanjang peninggalan kami ke sana.

frankly speaking, hati saya berbelah bagi. separuh dari hati nih excited sangat nak pergi, and part of me macam kena sayat² bila mengenangkan 3 anak kecik yang kena tinggal, apatah lagi aidin masih full breasfeeding.

tapi saya tahu, saya harus yakinkan hati, segalanya akan dipermudahkan oleh Allah. dan seharusnya saya bergembira kerana Allah mahu beri pahala yang banyak kepada saya!

andai kita tidak bertemu lagi, titipkanlah doa buat kami dalam solat kalian.

kalau panjang umur, kita jumpa lagi.

Kami datang ya Allah, menyahut seruanMu!

11 comments:

Iryani Noor said...

kuatkan hati kak..
semoga segalanya dipermudahkan dan dikurniakan haji yang mabrur...
insya-Allah

pstt: 19 0ct tu my 2nd anniversary =p

mama glam said...

semoga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.. Aminnn....

Saiful Amri Zaharin said...

no worries, their undeniably loveable uncle is coming home soon =P

Lady Lavender said...

Insyaalah semuanya akan dipermudahkanNYA. Semoga semua selamat.

Nur Hasyimah Mahasan said...

Alhamdulillah dapat menyeru seruan Ilahi di masa masih muda lagi..moga dikurniakan haji yang mabrur

WAK said...

salam.

selamat pergi dan selamat kembali tetamu Allah.Moga dipermudahkan urusan di sana dan diberi kesihatan yang sempurna untuk beramal ibadah.

p/s:
Buku Travelog HAJI:MENGUBAH SEMPADAN IMAN tulisan Prof Muhd Kamil Ibrahim (UiTM Segamat) cukup bagus untuk dibaca dan dijadikan teman walaupun sudah berada diTanah Haram.

aishah zaharin said...

yani - tq. hoepfully the kids will be okay.

aweng, lady lavender, hasyimah - thank you so much

adik - yeah rite. sorry la nak bangun lambat weekend sbb your nephews will be bugging u ajak breakie kat mcd nak makan hotcakes.

wak - terima kasih atas cadangan. buku tu saya dah baca dan sangat berinformasi.

dila~noor said...

salam kak..semoga dipermudahkan perjalanan dan sihat sepanjang di sana.

mudahan Allah lindungi anak2 akak sepanjang akak kt sane jugak nnt.

dah cukup bekal utk aidin? =)

aishah zaharin said...

dilla - bekal aidin tak cukup lagi! tawakkal jek ler

Nurul Aini said...

Semoga dikurniakan haji yang mabrur.. insyaAllah.. doakan untuk saya di sana ye.. teringin nak pergi sana jugak..

aishah zaharin said...

insya Allah aini.