Wednesday, October 13, 2010

:: seminggu lagi ::

seminggu dari sekarang, insya Allah, sudah bertolak ke madinah.

agak kelam kabut sikit skarang sebab masih banyak yang perlu dibuat sebelum pergi. nak bersihkan rumah, nak packing, nak spend time with kids, nak listkan pesanan-pesanan sahabat, macam².

sudah mula rasa sayu untuk tinggalkan anak² because i have never leave them for a long period. the longest would be 3 nights. but OH said, itu semua mainan syaitan. berdoa sangat agar saya dan anak² dijauhkan dari rasa beban rindu, agar dapat beribadah dengan tenang.

persiapan barang² boleh kata almost siap. cuma tinggal a few things jek kena beli.

semoga segalanya dipermudahkan, baik urusan di tanah suci mahupun yang ditinggalkan di bumi Malaysia ini.

anyway, nak share cerita afiq adib la plak..

:: afiq ::
scene : dalam kereta nak pegi kedai beli barang.

afiq : mommy, mommy dah keja?
mommy : dah.
afiq : mommy dah ada duit?
mommy : ada. tapi dah habis sebab mommy beli susu sama pampers.
afiq : ala...... (panjang ala dia) kenapa mommy amek duit banyak sangat?
mommy : (dah mula nak ketawa) kenapa? afiq nak beli apa?
afiq : afiq nak beli toy!!

(memang dah lama pun tak beli toy utk dia)

kesian anak mommy.. sabar yek.. mommy dah beli tapi tak kasi lagi. nak kasi just before mommy pegi haji so that u'll be occupied and won't remember me much.

scene : @ mom's place

mommy : afiq, nanti mommy nak pegi haji. afiq tinggal sama wan ok? mommy pegi lama tau
afiq : mommy pegi 2 saje. (2 hari saja)
mommy : lima (sambil tunjuk 5 fingers to him)
afiq : (bargaining) ok, 3 saje (while tunjuk 3 fingers..)

hope he understand.

:: adib ::
scene : black out dekat rumah. afiq as moving a little bit away from him

adib : apiq, jangan pegi sana. diri kat sini. ada monster. peluk adib.

(walhal dia yang takut sebenarnya!)

scene : tgh nak pakai seluar kat living room

adib : mommy!!!!!! bird adib panjang!!!

mommy : gelak guling². ok exxagerating. gelak saja. ;p

2 comments:

marsyakhairunnisa said...

hoho..gelak guling2 scene adib yg last tuhh..haha..XD

aishah zaharin said...

hahaha. kan? he's funny despite muka stone