Monday, October 17, 2011

Post Op Update

am recuperating at home currently. on 8 days medical leave. thank you so much to my family and especially OH yang amek off to look after me at home. perlu dinyatakan dengan jelas juga appreciation kepada rakan setugas (ecceh, ayat!) aka ultraman taro yang tolong cover job yang tuan rumah betul2 terlupa nak buat. terima kasih bro, walaupun aku tau terima kasih tak kenyang. :P

anyway, sekarang tengah menunggu result biopsy (sekali lagi) this thursday, sekali dengan bukan stitches (ouch!). harapnya semua adalah baik-baik saje.

it is hard for both me and aidin in weaning him off (abruptly) for this temporary 2 weeks period. he is so confused perhaps kenapa mommy can't feed him, and we're separated at nights. he co sleep with me all this while, but since op, he is with my mom during nights. siann anak mommy.

post op - tidak la semudah op yang lepas-lepas. kalau first op remove lump at right B was a breeze, this time suffer sikit after op. harus sedar diri that the previous op was 5 years ago! kalau dulu 3 hours after op dah balik rumah, this time round, i was among the last patient yang tinggalkan day care unit. nausea lasted for almost 2 days, stomach bloated till date. kulit melecet-lecet sebab tak tahan dengan plaster. redha dengan ujianNya, yang mungkin sebahagian cara dari menyucikan diri dari dosa silam.

so kay la readers. nothing else to update. doakan saya berita yang gembira sempena ulangtahun minggu hadapan (tetap nak promo)

bye!


4 comments:

Iryani Noor said...

Ouchh ngilu baca part kulit melecet2 tu... speedy recovery ye kak...

mast@work said...

kak aishah,

orang jepun cakap odaijini -- moga cepat sembuh..

moga Allah ampunkan segala dosa2 silam akak.. dan moga Allah berikan kesihatan yang lebih baik lepas ni

successlight said...

Salam aishah..you see perhaps this is the hikmah aidin has to start formula weeks b4 ur op. Moga everything from now on will be good. Tk care urself.

nina said...

Hope you are well Aishah dearie...it must be hard, but you've always been a woma with many strengths:)