Sunday, November 20, 2011

school hols begin (but not for my kids, yet)

aku taip 2-3 para, aku delete. idea nak mengarang sungguh ke laut. 2-3 minggu ni super busy. work wise is hectic. documents on table piling up nak kena review. belum sempat habis review dapat lagi 2-3 dateline baru. 2-3 yek, bukan 1. (terkenang idea mengurangkan jumlah penjawat awam kepada separuh, mungkin institusi keluarga juga akan turut tinggal separuh. adeh)

penat sangat mental. tapi jiwa kena kental. kalau ikut rasa amarah, habis anak-anak tak terlayan. that's why saya perlu maid, walaupun di surat khabar ramai yang mengatakan rakyat malaysia ini sangat manja, basuh baju pun perlukan helper. kata orang, dobi kan ada.

kesian anak-anak. both daddy and mommy are very occupied with work at the moment. i've promised myself that i'll take 2 days off next month to spend the time with kids during school hols. (my kids start cuti skolah disember). dah ada 2-3 idea mana nak bawak ke mana. rasa macam nak buat cousins' day out. hangkut these kids with their cousins pegi jalan-jalan.

so people, what's your plan for school hols? jom share.

2 comments:

En Hatta said...

Baru perasan header by aishah zaharin.ada bakat kartunis terpendam rupanya.

aishah zaharin said...

hehe. aku tangan kayu la. tu special order tu