Wednesday, July 4, 2012

Syaaban

2 minggu lagi mula puasa. Semoga dipanjangkan umur untuk bertemu Ramadhan dan diberi kesihatan yang baik untuk beribadah di bulan mulia. Amin!

alhamdulillah, first trimester dah over. energy level pun dah agak stabil, fenin-fenin lalat pun dah jauh kurang. harapnya, fetus yang ada dalam rahim ini dipelihara Allah, selamat, sihat dan sempurna sehingga dilahirkan nanti, insya Allah. Amin.

normally, kalau dah masuk bulan Syaaban nih, saya dan suami dah start buat preppy raya especially untuk anak-anak. sebabnya, memang tersangatlah malasnya nak meredah shopping
complex time-time posa. preppy raya anak-anak ngan bapak boleh kata dah settle. cuma.. cuma.. cuma.. uhukhukkkk baju raya mommy belum ada. apa yang hendak kusarung di pagi raya? daku juga mahu bergaya seperti mereka. eccehhhh. tadi sempat google sementara kerja tak boleh nak buat lagi nih mana nak cari baju raya. tengok kat mumsdream bangi tuh ada collection baju raya untuk preggers. cam cantikkk jek. nak pegiiiii!

skang nih selera makan membuak-buak. last weekend, dek kerana mengidam lobster (hamekkk!) suami layankan jugak makan kat VS ampang. VS ampang ni simpan banyak nostalgia utk saya. kat sini la family celebrate all good news, kat sini la saya ehem dipropose untuk kawen (hiks). makanan dia jarang mengecewakan.

TAPIIIIIIIIIII.. pegi kali nih rasa spoil habis. food was mediocre, and veryyy pricey. rasa mcm double the price. rasanya kalau tak pasal mengidam, memang la tak ku datang lagi ke sini. sad!

kay la people.

sorry la makin lama makin malap blog nih. tuan rumah busy amat!


No comments: