Monday, August 27, 2012

Raya Yang Serba Sederhana

Welcome back people!

Amacam raya? Sana sini, semua blog cerita pasal raya kan?

Raya saya dan keluarga biasa-biasa saje. Balik kampung, jumpa nenda tercinta. Spend lebih kurang 3-4 hari sebelum pulang ke kota. Tak berjalan mana pun, pergi satu rumah jek beraya.

Raya kali ni bersederhana saje. Kena pulak cukup seminggu syawal, anak yang kecik kena masuk wad lepas demam 3 hari tak kebah-kebah. Sepatutnya, hari nih dah mula kerja. Tapi cuti extended, dan sedang bersiaran dari sepitallllll! Alhamdulillah, hari nih dah boleh discharge after 2 nights in ward.

Sebenarnya, tengah layan feeling-feeling blues gitu kat wad nih. Macam-macam benda dok fikir dalam otak, tapi tak mampu nak diluah dengan kata-kata. (lebihnya, taktau pun nak cerita kat sapa). Mungkin hormon ibu mengandung terlebih sensitif kali ni.

Lepas raya nih, bersusun benda nak buat. Tapi mana satu nak mula dulu ntah. Makin lama, makin tak larat jek rasa. Gosok baju 2-3 helai pun dah mengah. Jangan cakap nak gosok 23 helai (rasanya lebih kurang tuh la dalam bakul dobi kat rumah. Takkan nak punya laki aku hantar ke dobi untuk gosok baju)

Rindu benar rasa ngan Afiq & Adib. Baru 2 malam tak tido rumah. Biasalah kan, feeling mak-mak. Kalau ikut feeling bapak-bapak, biasa jek kot. Macam-macam sebenarnya plan dalam kepala nak entertain anak-anak sepanjang seminggu raya, tapi ye lah, kita rancang, Allah yang tentukan. Pasti ada hikmahnya. Next time la gamaknya.

Okay la people. Am killing my time sementara tunggu discharge nih. Bye!!!

Okay la korang


1 comment:

ArELeEz said...

dugaan kan.. redha je la.. ;)