Friday, November 21, 2014

Accomodation in Lake Kawaguchiko, Mount Fuji

It's either I was too busy, or I just didn't manage my time right. Memang tidak ada ruang dan peluang utk bukak laptop. Too many things nak jot down, sebelum terlupa. :) Almaklumla, dah three series ni kan.

Ok, sambung cerita lepas dulu la. On vacation home yang husband sewa masa pergi jalan-jalan dekat Lake Kawaguchiko, near Mountain Fuji. Memula husband google jek. Last-last mintak tolong secretary office husband (she's Japanese) untuk tolong carikan. We ended up staying at Sasuga Vacation Homes. Sangat puas hati.

Rate yang diberi adalah based pada per person. Kalau tak silap, satu adult dia charge 4,500Y per night. Rumah yang kitorang dapat tu rumah banglo, self contained, fully furnished with kitchen. Ada 3 bedroom + 1 japanese room, living room, kitchen, toilet. Puas hati!

 
 Ni la vacation homes yang kitorang dapat. Besar kan? Puas anak-anak dapat berlari dalam rumah. :)


 And we woke up in the morning to this view. :) Subhanallah!

And the surrounding view..

Rezeki kami nak nampak Gunung Fuji. Cantik tak terkata

Ni view lake..

And all the view tu boleh nampak dari balkoni rumah. Ada barbeku facilities siap. :)


And ada garage..

Owner rumah duduk rasanya dekat je ngan vacation home ni. Owner pun boleh cakap English, so not a big problem. The only problem was, jalan nak ke rumah tu sangat sempit. Memang mencabar la kalau bawak kereta yang agak besar macam Estima. 

So, kalau yang ada plan nak gi tengok Mount Fuji, boleh try la duduk sini. Highly recommended. 

Kay la korang.. Nah I belanja satu gambar family.

Note : Arfa masa ni baru je had her hair cut. Dah macam Dora plak aku tengok.



2 comments:

Muhammad Firdaus Zarmani said...

Salam.. rumah yg puan duduk ni nampak selesa. macam mana nak book rumah ni?

aishah zaharin said...

Salam, booked online with a help of a Japanese. Tapi owner boleh cakap English. Try carik Sasuga Vacation Homes