Friday, August 28, 2009

:: 7th day puasa ::

kejap jek dah seminggu posa. tup tup nak raya dah.

mencabar jugak puasa kali ni. eventho dah seminggu posa, cuaca cam best jek.. mendung, hujan. tak la penat sangat. (tapi i tetap lapa.. n pusing²..) kesian at afiq and adib. mommy slalu dah melepek by the time sampai rumah, nak layan diorang main.

bila dah cukup energy.. diorang pulak yang dah nak zzzzz.

tahun ni prep raya, simple saja. as usual, dulukan anak² punya baju (walaupun baju mommy dia dah lama siap.. ekekeke) kuih raya sebijik pun tak beli. sebab supplier utama dah berpindah jauh nun ke arab. huhu. ramai kot yang frust tak dapat makan kuih crispy almond cornflake yaya tuh. nak harap i masak?? alamatnya, terbukak puasa la aku nanti. ;p

the most that i'll do is choc cornflake. tuh pun pasai tak payah kena bakar. plus itu dah jadi macam kewajipan untuk aku as cucu sulung bawak balik kuih tuh, as ramai sepupu sepapat yang cinonet (not so cinonet dah pun) selalu demand that cookie. that cookie always ended up in front of the tv, rather than in the beautiful balang that wan have back in kampung.

anyway, plan raya tahun nih still unsure. sebab tahun nih turn raya ngan IL. my IL's esok nak raya pun boleh tukau plan lagi. as my FIL selalu raya kat kl, and he normally travels on the first day raya. maybe 1st day kat KL, then baru push off balik kg kot..

(hisyh.. raya lambat lagi dah pk raya.. patut pikir cari malam lailatul qadar dulu!)

kay la korang. rerajin la update blog. tuan rumah nih bosan sangat dah nih.. nak merayap2

1 comment:

QueenJah said...

Salam ramadhan
sorry org tua tumpang lalu..