Monday, August 23, 2010

:: from a serabut mind ::

i've not been in the mood of blogging for quite sometime. thanks to the lethargic me and tight schedule. sekadar bloghopping kat beberapa blog wajib baca hari². :D

anyway, ahli keluarga nukelus telah pun bersidang pasal balik raya. tahun nih turn balik kampung my side. so, we'll be heading to n9 first, then baru balik raya dengan in laws. selalunya kalau raya dengan in laws dekat KL jek, this year will be the first raya kitorang akan balik terengganu. erk.. travelling with three lil souljas uols! amek!

since maid ilek, ai pun kena la mempraktikkan segala ilmu systematic domestic management masa raya nanti. mana taknya, dengan 3 boys u can imagine la kan berapa banyak baju mau dibasuh bila balik kl nanti. fuh..

till date, ai masih tak berjaya masak apa² pun for iftar. and in fact, kami belum sekali pun bukak posa kat umah sendiri. alternate umah mak n in laws saje. masak pun sesimple-simplenya untuk sahur.

i notice sejak maidless nih, i got less time to spend with my kids. though housework is managable, tapi anak² didn't get the time they supposed to get from me and OH. makanya, plan utk tak pakai maid rasanya agak sukar untuk dilaksanakan.

okayla people, tuh jek pun update ini hari. mind is too haywired to write nicely and properly. da!

6 comments:

mama glam said...

fuh! good luck balik kampung dgn itu 3 orang askar! salute k aishah!tapi, for sure happening giler sepanjang jalan!

aishah zaharin said...

haha. akak boleh imagine betapa semaknya kereta lepas trip and betapa riuhnya sore bebudak tuh sepanjang trip. hehe

Ilhamny.com said...

kalau bertolak mlm anak2 senang sikit nak kawal..sbb time dia tido..kalau bertolak siang..fuhhhhh!!!, time main la katakan...mau jd tarzan mak dia kat dlm keta...

aishah zaharin said...

linda - miaahahahaha. mau ari tuh suara mak dia cecah beribu-ribu desibel!

Eija said...

takpe...yang penting dpt kuruskan badan...hehehe...beb ko blk n9 dkt mana???aku thn nih pun blk n9 rmh in law...hehehe..tp iktkan in law aku dia suh aku blk raya kedua tp mr asben takmo mcm tuh...aku on jek...kihkihkih

Jue Fauzi said...

Aisyah..all the best la dear. When are you going back to t'ganu? coz we have trip to T'ganu as well..hehe..decided to go for cuti-cuti malaysia during raya since hubby balik sekejap.