Friday, September 24, 2010

:: contemplating : to privatize or not? ::

rindu anak². rindu afiq. rindu adib. rindu aidin.

mommy malas. mommy tak nak keja. mommy nak duduk rumah. mommy nak balik home sweet home with the kids. mommy nak have good time with kids and daddy of course.

hmm. berat hati nak buat nih, tapi kemungkinan besar blog ini akan diprivatize in short period. still contemplating, but terfikir balik, why am i giving in?? why and why?? i believe i don't do anything wrong by jotting down my points and opinions. kalau rasa tak suka and terasa hati, button close tuh sentiasa terbuka untuk ditekan bagi menamatkan pembacaan kan? because that's what i do. habis² aku ngomel sengsorang depan skrin, tapi tak la sampai menyekat kebebasan masyarakat untuk menulis. (lain la kalau aku tulis tuh very provokatif kan?)

so, just in case i go private, kepada yg ingin continue baca entries dari blog ini, drop by your email address & some intro on yourself dekat comment box. insya Allah, if i go private, you'll be one of my invited readers.

mode - bengang. tapi hak org lain jugak kan untuk mengekspresi apa yang diorang fikir. so aku tak patut bengang. tarik balik. :P

16 comments:

undomesticwifey said...

kalau asek pikir orang...kita yang tak hepi. pedulikan. they don't even know you. apsal nak judge pulak. itu orang dengki sebenarnya.

*kalau aku out of topic, ampun yer...hahahahhaha..*

add me esah.. :-)

Iryani Noor said...

nur.iryani@gmail.com =p..

saudah said...

betul. memang sukar untuk puaskan hati semua.

betul. kalau tak suka, button X tu terang dan jelas.

saya suka baca ur blog.
saudahsalleh@gmail.com

aishah zaharin said...

nard - nyah, kau tak penah out of topic.

yani - if i go private, insya Allah.

saudah - thank you for reading.

marsyakhairunnisa said...

me me me me!!!!!
hehehe..

alah,along,my blog lg lah,smp kene trash carut2 semua lahh..tp kita kisah apa,dia ckp ape dia ckp,then buat x tau..its my blog,so its my right..unless,the post terlalu sensitive..=D

marsyakmn@yahoo.com
*peace!!!

WAK said...

salam.

katalah....
A pergi rumah orang,bila A masuk rumah orang tu,kat dinding ruang tamu ada gambar keluarga tuan rumah.gambarnya agak besar dan di framekan agak mewah.tapi A rasa gambar tu mcm ada yg x kena.lighting dlm gmbr malap,org dlm gambar xsym,susun atur gambar x balance n x secocok btol dgn frame nya yg vogue tu.katalah A tu komplen mcm2 kat tuan umah...Tuan umah jgnle terasa hati.... :)

Kalau saya tuan umah tu,sy jwb blk kalo ada org yg komplen mcm A tu."ini umah aku,sukalah nak buat mcmana.kalo ada yg x berkenan,keluar le cpt2" (...tapi dlm htjelah....)

ada seorg prnh brpesan kat saya: kat mesia ni kena buang jauh2 rasa kecil hati... :)

"selamat hr ry 'idul fitri"
dr pondok ixora,
senawang.

bondaqeem said...

salam

i like reading ur blog. in factmy first reading ur writing make me wanna have my own blog.. and i do.ur story give me such an inspiration..if u go private and i can still read urs. pls add me...
ruzzake@gmail.com

selamat hari raya. maaf zahir dan batin.
semoga terus tabah.

Atun said...

hi aisyah..

add me please...

atun92@hotmail.com

:)

Asiah Abd Jalil said...

Add saya - solehah12@yahoo.com

Err... kalau tak go private, tak boleh? :-)

I have friends yang terpaksa go private sebab in laws diorang baca their blogs dan menjadikannya isu panas dalam family.

I have friends yang terpaksa go private sebab tak tahan asyik terima trash comments, siap mencarut-carut.

I have friends yang terpaksa go private sebab rupa-rupanya bos diorang pun baca blog diorang, and it affects their promotion and relationship among officemates, even ada yang disuruh berhenti.

I have friends yang terpaksa go private because the nature of their work demands so, e.g. hakim.

What's your reason?

Hafizah said...

hi! found yr blog masa tgh cari info on iui n ivf (tak ingat coz it was more than a year ago).suka n terus letak dlm fav list. enjoy reading it. tiap2 hari balik keje, mesti looking forward to yr updates... suka yr writtings n luahan hati. suka baca pasal kerenah the lil boys...n also yr luahan, coz mcm boleh relate n amik tips on how u handle stuffs :)

-SHRMZB-

Nurul Ulfa said...

assalammualaikum..

saya ulfa i love reading ur blog cause i feel like we are in the same boat..a young working mom with two son (sekarang u dah tiga) i masih dua ;)) plus ur twins same umur dgn my eldest and ur arwah amin if he is still alive dia sebaya my no 2...and my hubby works in the O&G industry also...feel free to visit my blog

p.s been ur silent reader since 2008..saya mula baca ur blog through blog sheri(kwn masa U)

Nurul Aini said...

Salam kak aishah,

Saya pun enjoy baca blog kak aishah.. nanti add me ye.. nurulaini8509@gmail.com

mama glam said...

jangan lupa ai! Amisah@jkr.gov.my

suret said...

hai...terperanjat u nak privatise this blog...love reading ur blog..rasa takder plak isu panas2..most of it pasal family matters jer..hope u will invite i if that happen..suretmansor@yahoo.com..thanx

Eija said...

beb..penat aku cr blog ko..ko nak kena private plak..neway add aku jgk..

eija_ali@yahoo.com

kaklang said...

Salam,

Aishah sape yang suka menyebok tu..
Tu org yg jeles baban.
Pada kak lang blog you sgt kaklang suka especially citer anak2 you.
Respect betul kaklang pd you. 3 anak bujang.. ooi..???
Anyway add kak lang
kaklang2010@yahoo.mail

take care okey....