Monday, September 6, 2010

:: dah nak raya ::

cepat betul rasanya puasa tahun nih. kejap jek dah masuk hujung ramadhan. banyak yang tak terbuat tahun nih. mengaji kurang, tarawikh ada lubang. no one else to be blamed but myself, sebab tak pandai manage masa. this year round puasa maid takde, so housechores kelam kabut gila sikit.

insya Allah, i mula cuti hari khamis nih. tapi hari rabu before cuti, i've an appointment with dr, kena buat endoscopic. 2nd week puasa ari tuh sakit dada gila² and dr diagnose ada galstones. dr kata just leave it, but dia nak check kot² la ada infection ke apa. buat jek la.

persiapan raya biasa jek. kuih sebutir pun tak beli mahupun buat. sekadar beli sebalang kerepek buat bekal balik tgganu. i'm thinking of taking a day leave nak buat kuih for my kids, tapi sayang cutiiiii sebab ada probability nak kena pakai banyak this november. nak buat kuih cornflake ngan choc chip cookies. sebab itu jek pun yang laku ngan tekak anak² bujang ku itu.

bila dah lama tak berblog nih, hilang touch la nak type an entry. so i'd better stop here sebelum i start peningkan kepala you all dengan ntah apa² punya entry.. but before that, just to share few new vocabs anak² bujang yang diorang dapat from tv & daily chatting.

afiq and adib's latest vocab
owh silly me!
oh dear me!
slow down!
adib shedih (sedih)
peyash (frust)

yang paling best..

alam semulajadi.. (aku pun tatau mana diorang dapat! hahaha. tapi kelakar nengokkan kesungguhan nak cakap alam semulajadi)

:)


2 comments:

nurhareza said...

alam semulajadi? tgk national geograph ke tur??
salam aidilfitri utk ka aishah sekeluarga.. berhati2 di jalan raya.. maaf salah dan silap

Nua said...

Assalamualaikum Kak Long..Bila berangkat? Kami sekeluarga mendoakan selamat segala-galanya..Sampaikan salam pada Tuan Ahmad Rizal-(lama sudah tak friendly game)..Nikmati saat-saat yang syahdu terutamanya di Axxxxx..Even Heroes Have The Right To Weep..Me & Family, Nl