Thursday, September 2, 2010

:: merapu meraban ::

aidin is 5 months old today. yeay!

one month to weaning. alhamdulillah, masih berjaya breastfeed exclusively tho bulan posa nih agak mencabar la. stok susu menyusut dengan jayanya, sebab aidin minum susu makin banyak tapi mommy's production makin menyusut. moga dipermudahkan-Nya, so that aidin will benefit from this breastfeeding.

kerja kat office makin melambak². ingatkan nak musim raya nih kurang sket keja, so boleh fokus on technical matters solely, tapi rupa²nya lain pulak jadik. adoi. nak buat cemana, harus harung jugak la kan???

bulan puasa pun dah masuk it's final quarter. kpi ramadhan sangat jauh tersasar. wallahualam.

tapi berat badan mak turun banyak! yeay! i believe main reason is kurang tido + housework banyak + maidless. bagus jugak takde maid nih, tapi utk temporary saje la.. sebab bila takde maid, with 3 kids, and housework and work, i seriously dah tak boleh bukak mata by the time malam utk spend quality time with anak². kesian kat mommy bebudak.

okay la peep. nak tunggu pak supir amek kat opis. lambat la pulak si adib settle ngan dentist. selamatla aku harung jam kejap lagi..

takpe drebar ada.. mak leh lelap.. (kalau anak tak kacau)

da!

2 comments:

mama glam said...

penat kan k aisyah.. tp, xpe bila diorang membesar dgnbaik, kita akan rase berbaloi2!

Ilhamny.com said...

mmg penat, xtau knp linda rasa ari cuti lebih penat banding hari keja..sbb ari cuti celik je mata, suma kena buat cover sminggu yg x buat kat umah tu..lipat bju, gosok bju, mop lantai, bla bla bla..mlm jek trus pengsan....