Tuesday, March 22, 2011

:: sibuk (konon²) ::

lama tak update blog. last week,boleh kata whole week busy dengan course, weekend pulak fully occupied. this week nak kata sibuk tak la sibuk mana, tapi serabut memanjang sebab banyak masalah. cepat tua mak cenggini oiiii!

anyway, aidin will turn one next 2 saturdays. yeay!! dah beso anak mommy. :) sudah plan nak buat makan² secara kecil²an, just to entertain the kiddos. menu yang jadi pilihan adalah yang ringkas dan mudah yang boleh dimakan oleh orang besa or orang yang baru nak membesar. :D

aidin sudah ada 8 batang gigi, agak cepat untuk baby yang baru nak masuk setahun. tapi anak²ku semua memang stok cepat tumbuh gigi (dan cepat jugak gigi rosak.. thanx to formula milk). sudah pandai throw tantrum bila tak dapat apa yang dia nak, and sangatttttt suka amek barang/toy yang abang² tgh pegang. of cos la abang² tak kasik, and harusla si dindin nih buat drama di situ. kecik² sudah belajar survival mode.

owh by the way, last thursday, i took leave to entertain the elder two. mula² nak bawak pegi petrosains, skali afiq ngan adib goreng mommy ajak gi main. udahnya, we ended up at kizsport @ great eastern mall (rabak mommy RM 60!!) for 'a jumping up and down, non stop climbing & running' session. knowing them, i know it won't last that long. 1 hour, adib dah surrender. 1.5 hour mommy paksa afiq surrender. (afiq nih nampak jek kecik, ntah mana energy dia datang ntah!)

kay la peeps. nanti² ai cari idea entry yang menarik sikit. makin lama author makin selalu kena block syndrome.

da!

5 comments:

Ilhamny.com said...

mahal gak ek kidzsport tu..xpenah masuk, tapi slalu lau.. tgk salon utk kiddy kat great eastern tu, tringin nak bwk anak2 gi potong rambut kat situ, tapi mahal gilerr..pikir2 rasa xberbaloi plak..hehehe

aishah zaharin said...

bel - haah. rabak poket. time cuti skolah dia charge rate lain. kedai gunting rambut sebelah kizsport dah takde rasanya. cam tak nampak pun ari tuh. tapi cam linda cakap la, mahal gila. baik potong kat mamak saje

ashra said...

kejap je masa berlalu kan..da nak masuk setahun aidin ye..happy coming birthday..

aishah,u said 8 bulan pas iud u dapat conceive eh?tu la..saya risau gak..takut dragging dgn masa...apapun rezki allah kan.mudahan senangla saya conceive semula nanti..

30mac ni,ada apptmnt dgn doc pasal kes iud aritu.debar gak..takut saya jatuh kategori bermasalah..

aishah zaharin said...

ash - dr said selalunya IUD susah nak pinpoint the cause. tapi, normally, kalau kita dah ada history IUD, future pregnancy tak boleh pergi beyond 38 weeks. before 38 weeks dah kena paksa keluar. (that was my case la)

i had a friend who experienced the same thing, tapi lagi kesian sebab that was her first. but kalau tak silap right after 3 months, dia conceive semula and insya Allah will give birth this coming may.

so u hang in there. Allah lebih tahu apa yang baik untuk kita. Mintalah pada Dia. :)

hugs!

Sharifah Natasha said...

salam alayk.

love to read your story with the kids. never heard about what a mommy can do and sanggup korban just to play with the kiddies. thumbs up from me. and i am sure the stronger the attachment between you and ur kids the stronger they will love you and respect you much much more.