Thursday, July 22, 2010

:: cuti di hari selasa ::

there's an issue bugging my head, and i just hope the feeling of awkwardness will fade away. i think the decision that i've made is for the better future. i hope.

anyway, last tuesday, i was on leave. hehe. sebabnya nak pegi beli baju raya si kembar duorang tu. we head to klcc and park our car there, lepas tuh naik lrt to masjid jamek. we made it short and precise. takdenye nak membelek setiap satu kedai kat wisma yakin tuh. so we just head to two (DUA SAJA OKAY!!) shops and get the shopping done. so dapat la si afiq and adib 2 pasang baju melayu ngan songkok. otw back, singgah one small shop (so okay, that makes three) beli butang baju melayu & kopiah for the two kiddos. price were ok, definitely cheaper than tempah kat tailor. the kids will be wearing pink (hohohohohoho balas dendam 3 tahun x berbaju raya!!) and turqoise (or as afiq said, bi.yu).

lepas selesai main agenda, which is to get their baju melayu, we returned to klcc for quick lunch and to get some comfy shoes for me. i'm not the kind of typical lady yang ada berpuluh² kasut. i jenis beli satu kasut, pakai sampai hancur, lepas tuh baru ganti. the last time i bought my shoes was masa memula tau i was carrying aidin in my big not so little tummy. and i jenis tak reti nak pakai kasut yang sharp pointed sebab asyik nak tersadung jatuh. yes, i bukanla ladylike type. i prefer practical and comfy shoes. head to modernmum (saya tidak mengandung utk makluman) and bought a pair of shoes. nasib baik tak beli pattern yang sama dengan yang sebelum nih. haha. tapi kasut baru ni tak sebest kasut lama la..

tu la serba sikit cerita hari cuti ai masa korang sume keje. ngehngeh. baju raya anak² sama OH dah settle, baju raya ai jek belum. ai punya haruslah survey berjam² kan kasik puas hati?? maklum la, dah 3 tahun tak dapat baju raya.. :P

okay la people, i'm gonna have a long weekend this week sbb ai cuti isnin-selasa. jangan jeles yek.

ps - sudah raya ganti posa.. yabedabedu!! :P



2 comments:

mast@work said...

wah, dah raya ek.. terer aa akak..


huwaaa.. saya pun nak baju raya.. huwaaaa

aishah zaharin said...

mast - faktor dorongan paling kuat ganti posa is member makan sume takdak! haha.

sabaq na. hang pi raya pakai kimono. :D cian dia.. hugs!