Monday, January 17, 2011

:: of adib, aidin and quarantine ::

alhamdulillah. adib dah discharged last wednesday despite masih belum 24 hour fever free. he has recovered pretty well, but all of us are under 7 days quarantine - which means, i don't have to go to office. yeay!!

so, duduk la kami berlima di rumah, walaupun ada satu dua ketika terpaksa keluar mencari bahan mentah untuk masak. pergh, berasap2 dapurku minggu nih. :) segala jenis resipi keluar. (ye sangat, padahal dok refer buku masak kak hani tak sudah2..)

tapinya kesian pulak kat si aidin. dia pulak yg dapat nasty cough and runny nose. sian bucuk macam mommy. it gets worst at night. nih nak try petua yang reza share over fb. hopefully, makin baik anak mommy.

got an email from kids' principal. the school dah kasi their yearly planner. there'll be mother & child breakfast, father & child breakfast, crazy hair day, pyjama's day, global culture day (which i wish to attend!!) & parent's sharing day. parent's sharing day nih is a slot given to parents (30 mins) - either selected or u can pick your dates, where u have to tell story/share whatever u want to share with the kids. aduyaiiiii. blank kepala oo nak fikir apa yang nak dishare dengan kids, aged 4-6 years. ideas pleaseeeee!

esok last day quarantine. lusa kerja. semalam dok kira ngan OH, this month, i work less than 2 weeks. tak produktif sungguh!

kay la people. take care. salam!

2 comments:

nurhareza said...

hasya nampak nye serasi cara tu.. so, pg semalam dgn hepinye ke opis.. balik tu pengasuh cerita yg anak dia (umur 21 thn) bw hasya naik moto.. bukan pusing area dalam taman, siap lintas jalan besar yg amat sibuk, semata2 nak g pasar... tersentap bila dengar.. and akhirnya mlm tadi hasya start batuk n selesema balik.. aduhaiii la..
da bgtau yg reza xmo sesapa bw hasya naik moto dah.. rasanye selesama hasya dtg balik sbb sejuk naik moto plus jalan kt situ mmg berhabuk giler (tgh construction projek double tracking.)..

aishah zaharin said...

ala, siannya hasya! pening kepala & stress bila anak sakit. kan?