Wednesday, September 7, 2011

cerita adib hazim

my 4 year old twin is growing up. FAST. miss the old moments masa mereka masih cakap pelat dan sangat obses dengan kartun yang keanak-anakan seperti Thomas and Friends. sekarang tak main la thomas, tak 'in'. sekarang layan kereta. fast moving cars.

masa on the way balik terengganu for raya, kitorang terserempak dengan kereta Lotus yang konvoi pegi mana aku tak tau. ada la sembilan bijik on the road. so u can imagine la kan, how afiq and adib punya level of amusement! dok FUYOOOO FUYOOOO FUYOOOOO dalam kereta.

kta stop jap la kan cerita raya. kita cerita pasal budak dua orang ini.

well, sorang jek actually. share cerita adib hazim.

Scene : dalam kereta, on the way to my grandmom's house

Adib : Mommy, u not same like daddy. (dia yang mahu cakap english, tapi masih belum perfect lagi)
Mommy : (tak sempat nak cakap apa, dia dah sambung)
Adib : u short a little bit!

OH gelak gila gaban! cis!

Scene : kat rumah mak, lepas balik kerja.

Adib : Mommy, u know what kuih is this?
Mommy : (Assuming) Kuih cornflake
Adib : NO! Kuih raya! Kuih sarang semut!
Mommy : (Amused) so ada semutla dalam kuih tu?
Adib : NO! ada ants.

DANG!

LOYAR KAN BUDAK KECIK TUH??


2 comments:

Datin Terseksa said...

so cute!!
i really wish i have one....
still waiting...
sigh......

aishah zaharin said...

insya Allah, yang penting usaha & never give up hope. i waited for almost 4 years for the bundle of joy to arrive, and they're IVF babies. alhamdulillah lepas the twin, semua DIY babies and berturut².