Saturday, September 10, 2011

tahun nih, aku baru gi beraya 4 buah rumah. ha, amek ko. sikit gila. belum pegi lagi rumah kawan-kawan dan saudara mara. huhu. ada plan nak start beraya this weekend, nak ajar anak-anak budaya ziarah menziarah. ye la, kalau bukan aku ngan husband yang ajar, sapa lagi nak instill budaya tuh kat anak-anak kan?

anyway, i've been googling (if there's such word!) my next baking project. jatuh hati dengan 1-2 recipe. have been itching to bake some cheesecake but i know, it will only end up in my and OH's mouth. kids tak suka. among yang i nak try buat is whoopie pie and key lime pie. key lime pie itu sangat menggoda, and bahan-bahan pun pretty simple. tengok la, kalauu rajin next weekend boleh buat, sebab longer weekends. :) kalau la i nih baker yang resepi semua kat finger tips kan senang! bila la aku nak pandai bab tuh??

kay la people. nanti kita sambung cerita lagi. nanti aku up story afiq adib punya birthday. muah muah people. da!


2 comments:

ijannina said...

Haah ashman pun xsuka cheesecake. Happy baking! Kalau best nnt share recipe:)

aishah zaharin said...

ijannina - the kids are missing salah satu nikmat dunia. hihi. :)