Tuesday, June 21, 2011

:: Day 4 : Bagaimana Ia Bermula ::

it started with a simple "Hi! Budak Melawati kan?"

a short question that leads to more questions. :P

it happened @ C08, kawasan lalu lalang students UTM, especially bebudak awam masa pegi balik kelas. i was on my way to lab, and i cuma sempat cakap,"Haah. Melawati jugak kan?"

he was my senior before back in Melawati. i've known him since my early teen years. he's the son of a family friend, living in the same housing area. little did we know, it will blossom to beautiful flowers. :)

it took us almost a year before deciding into courtship.

and, the way he proposed sangatla tidak romantik. :P

he only asked,"so macamana?"

being malu2 kucing, i just smiled. and he interpreted the smile correctly. (konfidennn!)

jiwang karat-merajuk-baik balik-gaduh-jealous-jiwang karat balik, the cycle repeats, until we tied the knot on 31 may 2003. kalau nak ditaip satu persatu cerita cinta, kang ada yang jadi novel pulak.

yang pastinya, cinta selepas nikah, jauh lebih indah. kalau la ada yang belum nikah baca entry nih, nikmat bercinta lepas nikah bukan sekadar atas nafsu semata-mata. tapi bercinta selepas nikah nih, buat hidup kita lebih terarah, terancang, terurus dan perkara-perkara lain yang sewaktu dengannya. bukan tido jek berjemaah, tapi solat pun berjemaah, kewangan pun berjemaah (hehe). so, kalau yang bercinta sampai masuk level nak kena nikah tuh, nikah la cepat2. no point of delaying it kan?

dah 8 tahun dah we all nikah, yes sure, we have our fair share of ups and downs. but one thing for sure, i want to take the bumps and bends with him, stop by along the road to enjoy the scenery, humming to the sound of ocean breeze in arriving to our ultimate destination - jannah. may our love life journey be blessed with mawaddah, sakinah and rahmah, and may our life be coloured as beautiful as rainbow, and may we blessed with anak-anak soleh! amin!

4 comments:

Ilhamny.com said...

so swett..:)

aishah zaharin said...

hiks. maluuuu

Iryani Noor said...

hohoho...
chomelll =p...

Soklan pertama utk akak when we 1st met, "Husband anak ketua pengawas SMTM kan??" miahahhaha... boleh tak tnyer mcm tu...

*my mom ckp, "kampung betul la ko nih" =p

aishah zaharin said...

yani - husband akak bangga gila yani tanya cenggitu. i was like, hisyhhhhh, gila glamer laki haku nih!