Thursday, June 2, 2011

:: Gold Coast : Attractions ::

i'm a little bit 'free' today. so, boleh la buat satu entry on places that are on my must visit list bila pergi gold coast. i've been there few times, just because i just love the place and most importantly, the air tix is value for money (compared to flying to perth, which is half the journey to GC)

so, here goes the places :-

:: Seaworld ::
Seaworld nih theme park untuk animal lovers. underwater animals mainly. it's a park for everyone. kat sini ada 2 main animal shows, dolphins and seal. there is 4D movie theatre kat sini (i love this). the dolphin show never fail to amuse kids. kids mana yang tak amuse tengok dolphins lompat² pusing²? :D mak bapak kids pun amused jugak la kan? among other animals featured here - polar bears (if you're lucky, boleh nampak la.. asyik tido jek memanjang!!), ada shark, ada stingray, penguins (bau dia sangat hmmmmmm.., sila imagine sendiri)

the dolphin show

the seal show tuh lawak. but some may find it hard to understand, sebab aussie accent adalah sangat pekat. baru perasan i didn't take any pics masa show seal this time round, so i just share the pic yang ada from my last 3 years visit.


the seal show

dekat seaworld ni, diorang tag dengan characters from sesame's street. they have a sesame street show featuring elmo, grover, big bird and all main characters dari siri tuh. aidin enjoyed himself more than his brothers watching the show. adib macam takut, sebab cookie monster tuh mengadap dia masa show. afiq layan jek. aidin? terhenjut² badan dia yang kunun² menari layan the performance.

the sesame's street show

there are also rides dekat seaworld, tapi tak la sebanyak dekat movieworld & dreamworld. ada la sebijik looping roller coaster, some gentle rides for kids (situated at sesame's street beach, which i find very vibrant for kids) and the latest attraction is the pirate of carribean's. (i didn't get a chance to be on the ride, so no comment. ecceh, macam artist!)





the surroundings at sesame's beach

solat tak de masalah kat sini. surau ada disediakan di dalam park. (punya la besar muslim market! alhamdulillah!). sudah ada improvement on the surau compared to my last visit, which was three years ago (kat sana they called it prayer's area. some ada tulis arab, musolla). dulu², kalau nak solat, kena wudhu' di toilet, sekarang nih, dah ada tempat wudhu' dalam surau, easier! so, tiada alasan untuk tidak solat ye kawan²? ke mana pun kita pergi, jangan lupa Allah. (peringatan untuk diri sendiri juga)


tempat berwudhu' dan solat di Seaworld

tix price - is not my forte. tuh kena mintak my OH to give the details sebab dia tour manager. yang i tau, we've got VIP pass ticket for 3 parks, unlimited access till 30/6/2011 for AUD99, which is berbaloi² sebab kalau beli tix untuk satu park pun will cost you dalam AUD70 rasanya. that VIP pass covers seaworld, movieworld and wet n wild world. VIP pass holders are entitled to get some discount bila purchase candid pics that you take with the characters during your visit. we bought the tix online masa kat kl lagi to save up time. kat sana ada jek booth² jual tix but i'm not sure about the prices.

:: Movieworld ::
as the name depicts, movieworld nih is a theme park based on cartoons and movies produced under the label of warner brother's. park nih is for all ages. lebih banyak rides & show compared to seaworld. rides dari segentle² merry do round, sampaila ke extreme roller coaster rides.

i'm not a big fan of rides, truly speaking. sebabnya, fobia kurang selesa dengan bunyi bising & speed. :P haha. mana mau mengaku penakut kan?

among shows yang ada kat movieworld nih - racing stunt show, batman parade, characters parade, looney tunes concert, wild wild west. my kids enjoy gila tengok stunt show. almaklum le, anak lelaki kan? tapi dalam enjoy² tuh, bab rumah meletup, melompat cari mommy jugak. :P


stunt show

i didn't had a chance to watch the parade this time round. past visits, parade dia noon time. tapi this time round, dia buat pukul 3, and we didn't want to wait for the parade. so layan jek la gamabr parade zaman 3 tahun lepas. dulu² takde shades, sekarang area parade tuh dah covered. guess, be it sunny or rainy, parade ON.


parade 2008

below are among the rides.. let the pic do the talking. writer penat. :)


kiddies ride


kiddies ride. photo taken during 2008 visit


batman ride


big drop


the deceiving look of kunun² gentle scooby coaster ride. nak tercabut jantung!


rides yang confirm aku tak naik. bak kata kawan opis, berbaloi ke kalau mati sambil naik roller coaster??


wild wild west ride. be ready to get wet!

you can also amek gambar dengan characters kat sini, like bugs bunny, sylvester, tweety, batman, etc. i tepek la sket gambar² yang ada dalam simpanan on my last 2 visits in 2008 & 2011.


with batman. visit 2011 dengan 3 anak




husband with our latest addition & flash


our small family with everlasting favorite - tweety

movieworld pun macam seaworld jugak. ada kemudahan untuk solat.

tu la serba sikit pasal movieworld. memang best & layan. by the time balik, confirm melepek & poket ringan. :D

note to self : i find that souveniers in seaworld cheaper than movieworld.

:: Harbourtown ::
harbourtown ni discounted outlet shopping centre. untuk budget travellers macam kami nih, memang cari tempat² yang macam nih la untuk shopping. kalau nak shop dekat full price stores, adalah tidak berapa mampu. ye la, anak dah 3, masing² pun nak kena beli sorang sikit, so haruslah cari tempat shopping yang boleh diterima akal.

among the brands yang ada kat sini - nike, canterburry, just jeans (casual shirts for men are dirt cheap here. seriously), CK, katie hills, sheridan (bedding),pumpkin patch, cotton on kids, etc.

i'm not sure cemana nak gi sini by bus, sebab i always took the car (sebab lebih mudah untuk travel dengan kids). harbourtown ni terletak (pergh ayattttt) kat on the way to movieworld.

nando's (as per this entry is posted) is halal, and kalau tak silap ada jugak satu kedai kebab halal di sini. surau facilities pun ada, just kena amek kunci dekat office dia for usage. so, takde alasan tak solat ye.

:: Dreamworld ::
i only went to dreamworld with OH once. dreamworld banyak rides, and it tagged with nickelodeon characters. rides macam² ada. tapi gambar yang ada dlm folder tak banyak, sebab zaman i pergi dreamworld dulu takde digital camera. harapkan gambar yang printed dan scan saje. it was wayyyyyyy back in 2004. layan jek la ekk..


at dreamworld when i was *ehem* young-er



ok la kot. i pun berpinar mata buat entry nih. perhaps, my next entry would be on FOOD and MY WAY OF TRAVELING WITH KIDS.

till then..... da!

4 comments:

Ilhamny.com said...

proud lak kat tempt2 omputih pun dah mula ada slot utk solat..harap makin berkembang la lepas nih ke tempat2 yg lain jugak...

Iryani Noor said...

best nyer tmpt nie....
ada rezeki nnt nk pegi juga la..
anyway gambar last dukung koala tu kiuttt... =p

aishah zaharin said...

bel - kan? i think, so far la, setelah berjalan², gold coast la paling senang. nak solat anywhere, nak makan pun banyak kedai halal.

yani - harus pergi. especially bila sofia dah besar sikit. she surely will enjoy it!

Irda Idris said...

salam.. i slalu follow ur blog and your recent post pasal travelling ke gc really makes me happy.. we're travelling (8 adults n 3 infants) to GC also this coming july.. bringing my twins (1tahun4bulan) n i tau trip ni pasti akan mencabar minda n body.. heheh.. i have a few qs for you.. 1) flight air asia ni ada bassinet tak for babies? penat gak nak dukung budak 10kg for 8 hours.. heheh.. 2) can we bring in baby's bottle in flight? kalau nak buat susu boleh ke mintak air panas kat flight, since tak leh nak bawak air kan to international flight.. ke boleh? i pun da confuse.. hehe.. 3) i would be flattered if you could write up tips on travelling with kids as i will definitely need some advise.. hehe..
what else ek? nanti kalau ada pape lagi i kacau u lagi ye.. i've been trying to call up airasia to ask about all this but they seems not picking up phones la plak.. geram betul..
thanks ye aishah..
-irda idris-