Wednesday, February 11, 2009

:: analisa semasa ::

kenapa aku nak berhenti kerja?

1. aku tak suka rush pepagi buta nak pegi keja. i hate the traffic in kl, and i think it's getting worst these days bila lagi banyak new highways dibuka.

2. i want to raise my boys on my own.

3. i don't want to serabut my mind with work matters.

4. i hate heels. (takde kena mengena langsung!)

5. i hate formal clothing. (tak bley pakai t shirt ke gie opis? unless aku keja site la)

kenapa aku kena kerja?

1. help hubby to finance family

2. to be financially stable and independent.

sah² aku kena keje kan?

7 comments:

sheri said...

i agree with the no 2 and 3 kat nape tak nak keje :). i feel exactly the same way :)...

aishah zaharin said...

yeah! sgt betul!

FaRiHaH^THaLHa said...

kak aishah.. ape kate kt suggest gov buat kerja dari rumah..dpt kurangkan traffic jam, kos minyak, hish byk lg la leh jimat..

aishah zaharin said...

farihah~
boleh masuk inovasi nih idea nih. :D

ucufan said...

kak aishah, apapun.. semua sebb "fulus" kan.. kita pun pernah terfikir jadi housewife now and then but....hmm.. financiallllll

kem salam abg amat

Nietanozie said...

Salam Aishah. Salam perkenalan.
Akak (akak ke...?), nak add aishah yek kat blog akak. suker baca blog aishah.
Berenti keje...err..err...
Akak pun tengah berkira2 nie. Yet, kena fikir berpuluh kali dulu.

blog akak : nietapah.blogspot.com

aishah zaharin said...

fanor~
sgt setuju.

nietanozie~
boleh jek link. salam kenal. :D