Wednesday, May 6, 2009

:: afiq and adib in action::

lega! finally the report that has been bugging me for the past weeks settled.

2-3 hari nih hati syahdu syahdan sket. PMS kot.

anyway, i perasan, lately nih jarang blog pasal my boys. bukan lupa yeah, but my head are kinda full of questions, and my heart is full of emotion (read my previous entry, that's what i meant).

these two boys yang Allah amanahkan nih, sudah semakin lasak.

let me summarize their actions this way:-


1. sudah pandai panjat railing tangga. (those yang penah dtg umah my mom sure tau betapa seriau nye kalau dia dah pandai panjat)
2. sangat suka buat aksi rempit bila naik four wheel rides diorang
3. sangat suka berlari² di atas sofa sambil menghempas² badan. lagi suka kalau atuk dia layan buatkan sommersault untuk diorang.
4. sangat suka makan chocolate, tapi i tak risau sangat because they eat equal amount of fruits and veges.
5. sangat suka baca buku, yang specifically gambar kereta, lorry gabak² dan seangkatannya.
6. sangat suka join me and TOH bersiap nak gie keja. dia pun nak 'psst psst' perfume ngan pakai minyak rambut.
7. sangat susah nak keluar dari bath tub diorang.
8. kalau mommy dia join baring ngan diorang, i have to be in the middle. kalau kat one side, the other side will call, vice versa. pastu baring pun kena terlentang. sebab kalau mengiring, yang on my back tuh akan panggil², last² bertenggek kat mommy dia.

spesific case : afiq hazman



1. wohooho. sudah pandai tarik rambut adib. and yeah, bila dia sudah tarik, tiada belas kasihan. baru nih merah tangan afiq kena cubit ngan i sebab dia tarik rambut adib
2. suka sakat adib. naik adib's 4 wheel drive (adib yang proclaim tuh dia punya)while adib is sitting on it. (maknanya, adib dah duduk, then afiq nih mentang-mentang size dia kecik, dia hulur kaki dia, and tara!! dia dah duduk depan adib). mengamuk la budak adib tuh.
3. sudah tahu menunjukkan rajuk di hati. hahaha. drama king ka? kalau merajuk ngan i, dia akan senyap and tak cakap apa². panggil pun buat dek jek.

spesific case : adib hazim



1. malam² kalau terjaga dari tido, cari mommy atas katil. pastu nangis sambil cakap,"naik, naik". kaki pulak dok angkat sebelah as an attempt to climb the bed.
2. tamau share ngan afiq dia punya four wheel rides. (read - mommy dia decide beli lain²). kalau afiq naik, siap la dia tolak afiq.
3. dah pandai cakap 'dulilah' (read : alhamdulillah)

kalau nak ikut banyak lagi cerita budak 2 orang nih.

nanti² mommy update lagi. :D

9 comments:

Nor Azimah Azmi said...

kak aisyah..sgt cute!!! mesti best kalau jejaka2 tampan kak aisyah ni main2 kat genting nnti..hehe..

salhana said...

wow glamer i kat sini gamba terselit hahhaa

Asiah Abd Jalil said...

Saya doakan the blues feeling tu bukan sebab PMS, tapi sebab hormone mengandung. :-) Insya Allah, moga Allah bagi rezeki lagi pada Kak Aishah. Ramai your blog readers yang banyak berdoa untuk Kak Aishah, like me, walaupun silently, Insya Allah moga Allah makbulkan.

nurhareza said...

suke sgt kalo ada n3 psl sikembar adib+afiq nih.. plus kalo mommy dia rajin letak gambar.. comel ler sesangat..

FaRiHaH^THaLHa said...

Comel sgt adib ngan afiq.. harap2 satu hari nnt dpt ank kembar yg comel mcm adib & afiq.. huhu

Rhapsody said...

the antics lebih kurang Adam je nih.just he normally will bully me since tadak twin nak dibulinya..hehe..but memang minat la dgn segala cartoon yg ada kena mengena ngan cars, train, plane.

aishah zaharin said...

azi - wnjoy gila gi genting. :D

sal - kasik promo sket. i tengok publisiti you skang kurang sket. kena cari pengurus baru la. :p

asiah - terima kasih. amin..

reza - tak lama lagi, awak pun same ler.. letak gambor anak. amin.

farihah - insya Allah. tapi lepas tuh jangan komplen penat jaga anak. :D

jue - tq so much.

Dan Cinta Terbang Lagi said...

Salam.

I have been going in and out reading your wonderful pieces. You are natural.

Salam takziah buat anakanda :(

Visit me at haaniiali.wordpress.com

Kak Hani

aishah zaharin said...

dear kak hani,
thank you for the big compliment. :D

* speechless.