Thursday, May 21, 2009

:: puasa ganti ::

internet agak sengal hari nih.

to do list kat ofis - cleared. cuma terajin letak satu extra to do list - REVISE TUTORIAL TRAINING GIS. sebab next week, kena attend second session kat kelang. (jauh tapi best.. ku rindu pisang goreng akak lecturer tuh yang sedap banget!) kalau tak revise nanti tak hengat.

ari nih berjaya bangun sahur after two days in row fail to do so. (banyak lagi oo mau ganti. kata pantang time bulan pose. pastu pose yang tahun sebelum tu pun tak abih ganti. amek!) hopefully diberi kekuatan dan kesabaran untuk melangsaikan hutang² puasa.

sahur pagi tadi simple teramat. i only made some grilled wholemeal bread with cheese and slices of fresh button mushroom, dashed with pepper. tuh mmg resepi original. standard lunch masa zaman student kat ozi dulu. OH teman puasa hari nih. (rasa best kalau ada orang teman puasa.)

dari smalam dah start pkir, apa nak masak this weekend. tanya OH, dia kata 'perhaps, something western.' nanti la riki² apa nak buat. susah² pakcik leggo ngan makcik prego ada jek dalam stock kat umah. :D

kay yea. take care all. bye!

ps - afiq adib slept pretty well last night, after a night of bad mengigau!

9 comments:

mast@work said...

huhu.. saya berbaki 6 hari tak berganti lagi.. ntah larat ke tidak..

bestnye ada yang temankan.. kalau harris, teman berbuka boleh aa.. hahahha..

MISS RUNANA said...

sonok jek bace cite org yg da ade famly nih.. huhu.. cam x saba lak nak ade famly sendrik^^

raja noraini said...

aishah,
Macamni mesti lecturer sayang, student rajin...
GIS memang intresting

yatie chomeyl said...

gambatte ne...nasib baik i preggy time poser hari tu *in fact, tak tahu pon preggy time tuh*...jadi tahun ni tak kene mengganti poser..hehehe...

norhanim said...

hi aishah,

read your posting about your late baby amin. cried while reading it. can relate it because i'm also diagnosed having endo but alhamdulillah managed to have 2 beautiful miracle daughters.

stay strong and its ok to let your feeling 'teramat rindu' out load. you are the ones who have been carrying him for 9 months.

aishah zaharin said...

mast - akak dah kena dulu tak settle ganti pose 10 hari, pastuh pregnant pastu beranak baik before pose, sah² tak leh pose.. amek 40 hari kena ganti. huhu.

dhiya - ingatkan sapa la tadi. insya Allah, sampai jodoh, tak ke mana. amin.

kak raja aka pakar GIS - cikgu ajor sikit, kena 2-3 jam lepas tuh terus, 'alamak, tadi tekan kat mana ek?' ngan hj jalil belajo arcview 3.3 so, nak kena try la kat opis pakai arcgis nih.

yatie - dengkinya.. tak pe.. tak pe..

hanim - my arwah amin tuh DIY baby. conceive unsangkarably. tapi Allah sayangkan dia lagi. doakan saya dikurnia pengganti yang lebih baik.

amisah said...

aweng insya Allah hari ni last day ganti... Aminnn... tahun depan mesti kena ganti banyak sebab pantang time pose.. huhuhuhu...

mast: mel pun sama, teman bukak pose boleh ah.. beriya2 dpd awal aku ganti nak temankan kunun, sampai nak abis ni xdeknye die teman.. sib baik dia tulun buatkan sahur, sejuk sket hati :D

aishah zaharin said...

aweng - huwaa! jelesnya dah ganti posa! akak still ada 13 days lagi. adeh..

amisah said...

good luck dear! you can do it! you can do it bebeh!