Thursday, May 28, 2009

:: i hate u! ::

entry rasa bersalah dari author. (author la kan, takkan actor plak?)

since giving birth to my late amin, the weight seems to be extremely loyal with me. compared to previous pregnancy, where i find shading weight a breeze, this time round it's killing me softly. sangat sakit hati hokay pabila satu kebaya pun haku tak bley sarung?

so, lately, i've been looking closely to what i eat (kalau look sahaja with no action, tarak guna kan? that's exactly what i'm doing!). have reduced my dinner, and have started to work out (a little bit) in my quest to lose weight.

but, being me, a BFF to food, it's hard for me to resist those sweet treats and cheesy meals. like this afternoon, aku pegi pasar JKR to get my lunch, and i ended up buying carbonara, AGAIN! nak jek aku curse akak nih sebab masak carbonara sedap nak mampus! dan seperti biasa takkan kuhabiskan spaghetti itu walaupun sedap teramat. tapi salah aku jgak la kan, yang pegi beli gak carbonara tuh sapa suruh, sedangkan ada jek dia jual crispy chicken salad!!!!

* selingan - kira kelas kan pasar tani jkr nih sebab ada jual spaghetti, salad semua. idea menarik bukak gerai kat pasar malam nih kalau tetiba meroyan berenti keja kan?

nampak gaya, with what i ate for lunch today, kena la i really watch out what i eat for dinner. jangan mak masak sedap² kat rumah sudah.

sekian edisi bersalah dari saya. aku menchik kamu carbonara!

6 comments:

dila~noor said...

huahuahuahua..

kesian carbonara tak bersalah...

eh..mlm ni boleh je msk sedap2,tapi takleh mkn..tgk or ambik bau jer =)

aishah zaharin said...

dila~noor
tu aa pasal. kesian carbonara ngan tukang masaknya. :D

malam nih takdenye nak masak. haha. OH pun tgh diet. :D

Mlle Linie said...

ceh.. wat suspen jek.

raja noraini said...

ok le tu. U're not overweight Still mengancam...

Nasib baik u tak pekena spagetti bolognese abg wan lagi ha..ha..ha..

Saiful Amri Zaharin said...

u have to be loyal to ur bff la sis...
makan je, toksah nak pikir 2 kali, ngehehehe...

aishah zaharin said...

linie - suspen ek? hehe

kak raja - huhu, kak raja u're slimmer!!

adik - i'll do that. sigh