Wednesday, May 20, 2009

:: Jawapan Kreatif di Zaman Dahulu Kala ::

after a morning of urgent work, and an afternoon of editor's work, i'm exhausted. (exxagerating but true.. camana tuh? :P)

start to think of what to cook for my dear boys (i tried my best to ensure that their meals are ready for the next day, so that the helper will only need to reheat and feed them when i'm at work). teramatla malasnya nak masak. rasa²nya masak pasta lagi la gamaknya. :D untuk breakfast tak pening sangat as last weekend dah buat frozen spring rolls. (tu bila rajin, kalau malas? roti la jawabnya)

hari nih, nak share story yang kelakar². yang boleh buat kawan² senyum, tapi hati² tertentu bengkek. (sorry yek.) just take it as a joke kay?

cerita no. 1

buku soklan tanya..
apakah perkataan yang sama erti dengan ajak?

jawapan yang diberi : jom

ngee..

cerita no. 2

buku soklan menunjukkan masalah sains. ada satu papan, laid on a fulkrum. one side ada batu besar, the other side - nothing.

a boy was instructed to step on the empty side to lift the batu up. tapi fail. apa yang patut budak lelaki itu buat?
jawapan yang diberi : mintak tolong kawan

kreatif!

cerita no. 3

subjek bio punya test.

soklan berbunyi : manusia mempunyai 200 juta ____________

jawapan diberi : tulang. (dinasour ke hape nih?)

cerita no. 4

matapelajaran agama

soklan berbunyi : makmum yang lewat masuk ke dalam saf dikenali sebagai __________

jawapan yang diberi dengan penuh konfiden : istiqamah
hehehehe

nasib baik tok kadi tak tanya soklan masa nak nikah kan? sure kena kursus lagi sekali.

cerita no. 4

si abang bertanya kepada si adik : kenapa tumbuhan dikatakan membekalkan makanan, bukannya menggunakan makanan?

adik konfiden jawab : sebab kalau letak nasi kat akar dia, nasi tuh basi. dia tak makan.

tuh jek nak share. nanti kalau ingat i tulis lagi.

sekian. :D

5 comments:

dila~noor said...

ni true story ke?heheh..
kalau true story mmg klkrla.

dulu pun ade soalan KH,buku rujukan..ms ktrg tgh sibuk2 buat soalan contoh PMR,ade salah satu pilihan jawapan "bertanya guru"..
ceitt!!

mast@work said...

hahaha.. tu belum kak aishah baca jawapan pelajar u.. lawak juga kadang2 gelak sensorang dalam bilik..hehehe

aishah zaharin said...

dila - kisah benar. :D

mast - hehe. boleh dibayang. :D

Nisa said...

kelakar tang cite no.4

konfiden je jwb istiqamah..haha!

aishah zaharin said...

nisa -

konfiden tahap tak hengat. :D