Thursday, April 30, 2009

:: pekerjaan impian? ::

sempena hari buruh esok, aku nak blog pasal pekerjaan idaman?

* nih semua pasal dengar hot fm pagi tadi.

anyway, masa aku skolah² dulu, aku selalu berangan nak jadi gynaecologist atau dalam bahasa senangnye pakar sakit puan. sebabnya kan, masa tuh aku rasa tak raami orang pompuan jadi pakar sakit puan. pastu tetiap hari ada jek kan org beranak. so kilinik aku (cheh perasan!) insya Allah tak tutup kedai. :D



tapi bila aku dah makin mengenal biologi (ditambah pula dengan guru yang teramat berdedikasi ~ i really mean it okay! she's one hardworking teacher! ~ yang akhirnya buat aku naik mual ngan biologi), i got the feeling that this is not my thing. :D tak pernah menyesal pun tak jadi dr, sebabnya, pada aku dr adalah manusia yang paling dedicated ngan keja.

bukan dr jek penah singgah dalam kotak cita², aku pun penah gak terpikir nak jadi lawyer. kunun² aku nih banyak cakap pandai bercakap. tapi bondaku menentang keras impianku yang ini sebab dia kata, keja tuh tak sesuwaaii dengan perempuan (no offense yah ladies lawyer.. itu pendapat humble bondaku.. not me tau..) tapi minat bab legal nih tak ilang la dari lubuk sanubari ku. tu pasal aku bley ala² score subject contract management yang dimenyampahi ramai. hehe.



aku tak ingat la pulak kad 001 (korang tau kan kad nih kad apa) masa skolah rendah dulu. ada part tuh cikgu yang taramkan isi untuk aku. tapi 2-3 job yang aku ingat penah ada dalam column cita-cita 1,2,3 tuh dr, lawyer ngan pensyarah kot? haha.

tapi aku skang jadi ala² engineer. ye lah, keja ngan government, memang la tugas hakiki aku tuh bab engineering, tapi bab management pun banyak. so tak lah 100% buat teknikal saje macam masa keja kat consultant dulu.

but anyway, apa pun keja aku skang, aku still ada pekerjaan impian. :D

aku nak jadi.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tara!!!!!!!!



personal shopper!

~ kasik perabih duit orang tanpa ada rasa bersalah. untung nasib dapat gak satu dua barang free. hahaha!

okay edisi berangan dah habis. :P

sambung sket jek lagi berangan..


getting paid for blogging whatever and whenever i feel like blogging!

ok, tamat!

kembali ke alam nyata. jadi engineer balik. :P

10 comments:

undomesticwifey said...

personal shopper ok..I loike!!

tak la macam cita cita orang tu tak nak keje tapi nak kawin ngan orang kaya..boleh gitu??

*jeling orang itu kat Abu Dhabi*

aishah zaharin said...

muahahahahaha!

haah.. apa la orang tuh!

ayin1911 said...

saye nk juge jd personal shopper!!
tentu seronokk!!

manusia~normal said...

cita2 nak jadi posmen..tp mak xbagi..asik duk atas moto je..campak surat sane sini..dari situ je dah ilang sifat kelembutan semulajadi saya..mak tolak mentah2 akhirnya..

aishah zaharin said...

ayin - kan? kan?

paies - muahaha. mak ko sangat memahami anaknya. :P

aishah zaharin said...

ayin - kan? kan?

paies - muahaha. mak ko sangat memahami anaknya. :P

dila~noor said...

dulu mase isi kad 001 mase darjah 1 saya tulis cita-cita nak jadi suri rumah..mak pnyela ngamuk..die kate "kenapa nak jadi suri rumah,nnt kene duduk umah macam mama ni..bukan best".

tp mmg pun,cita2 saya skrg nak jadi suri rumah..kikiki

takpela..bersyukur je dgn ape yg Allah bg kan..ms confinement,duk umah saje pun bosan gak..

aishah zaharin said...

dilla-noor : nak tergelak. tu pun cita² impian gak tuh. :D

izzahismail said...

haha.oh, bestnye personal shopper mcm becky bloomwood :PP

but i've always wanted jadi macam asha gill ke travel around the world, jd host and makan sane makan sini. haha :PP

and,may be i should stop dreaming too.
haha :PP

aishah zaharin said...

ija - tuh pun interesting gak kan? tapping on work, tapi dapat gie jejalan plus makan free! mmg best!