Monday, March 8, 2010

:: afiq dan jeles ::

hari nih nak cerita pasal afiq adib yang dah makin lorat. sangat lorat dan adakalanya sangat loyar buruk.

afiq in particular, sangat minat dengan muzik. TETAPI dia tak pandai nyanyi. mmg kesian sangat kalau dengar dia nyanyi. tak pe, tak pandai nyanyi tak pe, yang penting pandai mengaji!

anyway, kalau nyanyi lagu kat diorang, i selalu tukau lirik. ikut sedap mulut mak dia nak nyanyi macamana.

for instance.. lagu iken kekek..

ikan kekek mak iloi-iloi
ikan gelama mak ilai-ilai
dapat baby comelnya amboi
tapi afiq jeles sangat


(read : afiq memang kuat jeles)

so, he got interested with the tune, and has been repetetively asked me tos ig that song, till it reaches one moment when he say:

MOMMY, NAK NYANYI LAGU IKAN KEKE (takde k) TAPI TAMAU BABY.

wakakkakakaka.

lepas tuh, i sang the same song to adib..

and adib's reply:

ADIB TAK JELES

:D ngeeee!

like yesterday, we had our brekkie at in law's house. afiq sat on my lap in the car on the way to in law's house. as usual, he'll put his arm on the arm rest aka my tummy. it happened that the baby was making some move and he could feel it. terus pandang perut, and i explain to him, "baby tengah jalan dalam perut mommy." and guess what is his reaction? tak letak tangan dah atas perut!!! mak aiii, jeles sapa ko dapat nih fiq?

2 comments:

mast@work said...

hehehe.. siap le nanti..

akak, try cakap nanti kawan2 dgn baby ek..

saya try camtu dari aidan dlm perut.. alhamdulillah aiman very protective

Jue Fauzi said...

haha..chumel sangat.