Saturday, March 6, 2010

:: simptom bosan kronik ::

simptom bosan kronik.

1. bila bukak status updates dalam facebook, takde sapa pun update.
2. bila bukak bloglist, takde satu pun update baru.
3. bila counter statistik game dalam handfon mencapai angka 400 hits dalam tempoh 2-3 hari.
4. bila baca surat khabar sampai ulang 2-3 kali.
5. bila tengok buku cerita dah tau apa ending dia.
6. bila siang, paksa diri tidur.
7. yang lebih haru lagi, bila terpaksa buat semua nih dalam masa 5 hari seminggu untuk tempoh 5 minggu berturut-turut.

ps - dr, boleh tak saya cancel MC? saya rasa saya nak berkhidmat kepada negara. apatah lagi hati saya sakit bila ada yang secara direct cakap depan mata, kepala, telinga, mulut dan hidung saya kerja government nih relaks berbanding dengan kerja di syarikat-syarikat milik kerajaan. saya pasti kawan-kawan saya di ofis akan turut membelasah orang yang berkata demikian.

5 comments:

SUNFLOWER said...

salam sha...harapnye sihat2 & rehat secukupnye =) hmmm...bila baca entry sha kali ni teringat 1 week ago bila kena mc 2.5 weeks lepas surgery...haru jugak bila ulang2 benda yg sama hehehe...maybe this is the time yg Allah bagi utk tambah ibadah, bole solat sunat mcm2, baca AlQuran, tafsir & also buku2 agama yg lain...one more..kalo ada astro oasis, situ pun byk jugak segmen2 yg best...n'way, take care & iA you'll be fine =)

Fith said...

Salam perkenalan kak sha,
saya dah lama baca blog akak,baru kali ni nak tinggalkan komen.
sangap sungguh kan duk rumah tp tak boleh buat byk kerja,sabar je laa,tak lama lg dah tu insyaAllah,releks byk2 dulu,nanti baby lahir sure akak bz dgn twins n adik,hehe...
take care ye,moga dipermudahkan sgl urusan.

mast@work said...

kak aishah,

ni belum pantang lagi weh.. ahahahahaa *evil laugh

sape yang cakap kerja gomen tu rileks? kesian betul mentaliti camtu

Jue Fauzi said...

owh..owh..semalam masa kenduri tahlil my neighbour, someone did say that..exactly that to me and I balas balik (geram weh..menyala-nyala mata I rasa),by saying, yelah..tak banyak keje..tu yg keluar rumah jam 7 balik pun jam 7..hari sabtu pun keje juga tapi takde duit OT la..memang keje tak banyak..saje je suka gi awal balik lambat..
eii...emo dah ni.

aishah zaharin said...

sunflower - insya Allah akan diamalkan

fith - mmg cabaran besar dok umah tapi tak leh buat apa2. esp utk org2 yang tak reti dok diam cam akak.

mas - cisssss! itu pantang mode, akak tamau pk lagi. hehe. harus sediakan mental untuk dicheck opening dulu. i hate that part so much

jue - rasa mmg nak kasik penumbuk je kalau org cakap cam tuh. macam la keja private saje yang sibuk!