Wednesday, March 17, 2010

:: trip to i-city, shah alam ::

nih semua pasal baca entry blog yani . setelah beberapa hari merancang dan membuat tolak tambah bahagi darab, tetiba smalam calculator crash and terus kata JOM. semua pasal i pegi cakap kat mak, we WERE THINKING of going there bringing the kids to enjoy the lights. mak terus kata JOM dia nak gi, and OH pun seperti biasa hendak membodek ibu mertuanya pun terus kata OK padahal dia baru jek sampai umah dari pasar malm kul 7.

after maghrib, at quarter past 8, the whole family - me, OH, the kids, mak and the maids made our move. naik DUKE & NKVE and reached there around 9. my goodness.... mmg hensem la ini tempat. lawa gila, macam kat kroea. as the trip was pretty much unplanned, i didn't have any pics. semua pakai kamera mak, tapi kamera mak kureng best. so gambar tak secantik gambar-gambar kat blog yani. but it surely bring smiles to the kids and the maids. mak's maid s going back for good soon, and she's done a pretty good job with my kids, that i feel i owe her a treat!

anyway, i city itu sangat hensem. we were surprised by the number of people yang datang melawat. ingatkan tak ramai, tapi boleh tahan gak la, sampai nak amek gambar dengan swans pun kena 'queue'. ada exhibition center jugak kat situ tapi kitorang tak masuk sebab it was closed temporarily as ada VVIP akan datang melawat during that time.

we spent about 45 mins wandering around. the city tak la besar sangat, tapi cukup la nak buat mak buyong nih suffer the after effect the next day (aka today). we have to put up a fight with the kids sebab they don't want to go home and want to play dekat pokok2 kecik ala2 winter sonata kat korea tuh minus the cold. it's worth a trip, especially kepada fotografer tegar.

okla peeps. enjoy your working day. da!

4 comments:

nurhareza said...

tu la.. rs nak pegi jugak..

aishah zaharin said...

gi.. jangan tak gi

Iryani Noor said...

auuuu aii malu la..
tp mmg cantik kn tmpt tu...
hehehehhe...

btw tmpt mmg walau pon kecik, tp bile balik umah, abes bengkak2 kaki.. ngeheheheh....

pstt: minggu nie ada pesta hot air ballons kt putrajaya... mcm besttt jer =p

aishah zaharin said...

yani - hehe. apsal apa yang ada dalam mind kita sama ek? haha. ada gak cakap dgn incik hubby. tgk la cemana. tapi serius, penat gile lepas balik dr i-city.