Tuesday, March 30, 2010

:: anak2 yang dah banyak ragam ::

i'm trying to settle my efiling task, but i seem to be unable to connect to lhdn webbie. apsal yek? anyone can advise?

anyway, two more days before i surrender myself kat ward. org kata, first time experience la nervous, tapi i rasa lagik banyak experience lagi nervous!!!! this is going to be my 3rd major operation, dah boleh terbayang sakitnya cemana lepas nih. isk! part yang paling payah nak layan ada 2:

no. 1 : nak bangun dari katil gi toilet. normally, sendi-sendi (ecceh!) aku jam. macam interlocking CBP. erk

no.2 : susah mau gelak dan batuk. kepada pelawat-pelawat orang yang kena operate, sila refrain diri anda dari buat lawak. kesian mereka yang terpaksa menahan gelak.

nak kasik cool down sket the nervous-ness, let me share my 2 kids latest progress. owh, mereka sangat loyar buruk sekarang and i guess the term 'terrible 2' tuh really suits them at some time. imagine terrible 2 times 2?? :D chaos!

they now macm dah tunjuk interest nak pegi sekolah. dah mula nyanyi-nyanyi kat rumah all the nursery rhymes. kinda cute in a way, especially bila diorang tukar lirik lagu.

burung kakak tua

burung kakak tua,
tinggal di jendela,
nenek sudah tua,
giginya tinggal dua.. kena cabut - part nih afiq tambah. lepas tuh dok nak intai gigi my maid. sebab my maid gigi ada defect sket.

kalau tak pun lagu tuh jadi cam gini:-

burung kakak tua,
tinggal di jendela,
nenek sudah balik indon.. - kerja afiq jugak. (we're trying to prepare him to the reality that his favourite bibik aka my mom's maid nak balik indonesia for good in one month time, and he's so attached to that maid sebab maid yang itu tersangatla baik and has been looking after my kids since day one they come home from hospital)

buai laju-laju

buai laju-laju
sampai pokok sena atas - nih adib tukar
apa dalam baju
sekuntum bunga cina ada 'ten pencer' - adib punya keja gak. ten pencer refers to train spencer, character dalam cerita thomas and friends

rumah terbakar

rumah terbakar panggil bomba.. tangkap apiq adib punya keje jugak

bangun pagi

bangun pagi,
gosok gigi,
cuci muka,
pakai baju thomas - adib tambah
minum susu,
makan roti burger - adib gak punya keja
pergi skola,
suka ati..

not to mention, si afiq yang tiru gaya i jalan macam penguin sambil mengleuh-ngeluh pegang pinggang. ya Allah, geramnya!!

okay la all. cukup takat nih dulu. perut nih cam lapar plak mintak makan. hehe.

4 comments:

Dan Cinta Terbang Lagi said...

Dear Sha,

We may not know each other in reality world, but my doa and prayers are with you.

God bless dik!!

dila~noor said...

i agree kak..tang takleh batuk ngn ketawe tu mmg seksa ok.pastu pasrt gatal2 kesan ubat bius tu..aduhai..menggaru mcm kene gigit 100 nyamuk!

mudahan selamat semuanya..
saya doakan akak =)

SUNFLOWER said...

lps operate mmg seksa kalau org buat lawak & kalau nak batuk...n'way sha, our prayers with u...semoga selamat semuanya Insyaallah...

WAK said...

pesan seorang ustaz,time kita sakit ni besa hati kita mudah ingat ALLAH.

pesan ustaz lagi,jadikan amalan supaya untaian biji tasbih di letakkan dekat dengan tempat kita berbaring.selain boleh di guna sbg counter zikir,ia juga boleh menjadi `reminder` kepada hati dan mata kita supaya ingat pada ALlah sepertimana rotan bapak kita mengingatkan kita supaya jangan buah salah.

moga dpt menjadi ingatan pada diriku jua.

selamat melahirkan anak yang musleh.InsyaAllah.