Thursday, March 19, 2009

:: break kejap ::

am taking a break from lecture notes preppy. (though i constantly take a break) nope, i haven't change my profession yet, but this lecture notes is part of my 'menjalankan tugas dari masa ke semasa'. but last year aku masukkan jek dalam SKT (read~KPI). i'm supposed to deliver my lecture next month kat kelantan. my mom said that she wanted to follow me, so i have to check whether she's really serious about it. guess she wanted to get some stuff for my bro's upcoming wedding, scheduled in june.

smalam, adib pulak buat hal. mengigau ke hape ke, i pun tak tau. menangis gila² during the wee hours. fuh.. the verdict : mommy tak sedar pagi tadi for sahur. (i was planning to fast today) terpaksa la cancel puasa. huhu. i can't remember what's the return period (ARI - nama pun engineer) for this mengigau thingy. hm. i just hope that they'll overcome this problem fast. kesian tengok.

esok, kalau tak salah kiraan aku la, is amin's 100th day of passing. lately both me and hubby sangat² teringatkan arwah, that sometimes, ..... terbayang muka dia masa tengah solat. TOH kata dia teringat the moment dia pangku amin for mandi jenazah. sangat lembut bila imam mandikan dia. mommy sudah redha dengan pemergian amin. i feel sangat puas hati sebab kubur amin dah kami sempurnakan. alhamdulillah. and yesterday, i surf around the net to look for some info on stillbirth, and yeah, dia kata pretty much dr susah nak determine the causes. ada satu kes mat saleh nih aku baca, dia tetiba rasa anak dia tak gerak. bila dia gie hospital, dr kata dah takde. bila (aku rasa dia buat post-mortem kot) dr check the reasons, anak dia ada banyak health problem. hole in the heart, bla,bla. and she said that she know that should her son made it, he might have to live poorly looking at his health condition. Maha Suci Allah, Allah Maha Besar, Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk semua hamba-Nya.

dr dah bagi tau i, should i get preggy again, my A&C is gonna be different. i kena go through IUGR (tak surf lagi, nanti² ada masa carik apa ke mende nih), Group B Strep test, etc. tawakkal jek la.

okay la. nk sambung mengadap notes balik. da!

3 comments:

undomesticwifey said...

Esah,

Adam memang selalu mengigau macam tu. Macam menangis teruk sangat sangat. Even time dia sedar pun dia tak pernah nangis gitu..Selalunya jadi bila siang siang dia main dan bergelak ketawa seronok sangat.

What I did was, masa dia ngigau tu, I hug him or tepuk dia pelan pelan and panggil nama dia sampai dia sedar / dengar. Soon after dia akan bukak mata and realized his mom / dad ade sebelah. Pas tu dia pejam mata, dia tido balik..

Doktor cakap tu biasa. Babies dreaming. :-) hope this helps you dear.

*tag tu hutang dulu ya?? Hiks..*

aishah zaharin said...

nard -

ko nak peram tag sampai dekat ngan birthday ko kan? aku tau sgt strategi mu itew!

yang anak aku nih, kekadang tuh sampai aku basuh muka dia. tapi adakalanya sambung nangis juge.

* aku rasa kau begitu keibuan bila kau cakap ko hug him or tepuk dia pelan². (tengah bayang..)

kay dora said...

ha ah la sha... nard sungguh keibuan! heh!! =P. sha, nafhan dulu2 pun (masa umo setahun i guess) selalu ngigau malam2. atuk kay bagi petua, kalau anak mengigau waktu tido, baca Surah Kursi 3x, hembus pelan2 kat ubun2 baby. Alhamdulillah, amalkan dan InsyaAllah, anak tak/kurang mengigau.. try ek.