Monday, March 16, 2009

:: normal weekend = great nasi ayam + disastrous brownies ::

a normal weekend.

we started our weekend by attending the long awaited wedding - ja's and partner in melawati. managed to meet old buddies yang dah lama tak jumpa. in short, it was a beautiful ceremony. i love the pelamin loads! sangat chanteq! congrates to ja and hubby.

that evening, masak nasi ayam for dinner. why nasi ayam? that's my boys' favourite. sampai terhirup² kuah, enjoying the food. so secara tak langsung, mommy dia pun kena la makan nasi ayam, though i tak berapa sgt nasi ayam nih. sbbnye dah jemu makan nasi ayam masa skolah, every wednesday for lunch. sambil tuh buat brownies, choc walnut brownies. dan outcome : brownies ku HANCO! kenapakah? sampling yang aku buat does not represent what's on site. bley? dah test sana sini, i thought dah masak. and dek kerakusan diri sendiri, bila diterbalikkan brownies dari pan - grrr.. ia terpecah! hampagas! so mommy told daddy - part tak hanco kita makan. pasrt hanco mommy buat triffle. org lain buat triffle pakai sponge cake, aku pakai brownies. amek!

sunday - lepak umah MIL. after zohor, we all gerak gi JJ cari cadar, since now tgh sale. pastuh pergi pulak KLCC merayap. the verdict : mommy tak sempat masak dinner. dinner kat delifrance sahaja. sbb kalau nak balik baru masak, alamatnya malam aa baru makan. kesian kat budak kenit 2 org tuh.

malam tadi the boys were not sleeping well. perhaps the new bedroom arrangement buat diorang rasa uncomfy sbb aircond direct kena the boys. alahai. kena pakai socks la lepas nih. kalau tak pun on timer for aircond.

i actually nak kata tak busy, busy la gak. naka kata busy, tak busy gak. monday blues kot..

merapu meraban.. :P okay la all. take care!


4 comments:

Mrs ZYI said...

curious to know, which school u've been to? high school? makan nasi ayam every wed for lunch? hmm sounds familiar.. :)

aishah zaharin said...

that would be sains sgor, cheras

niza said...

menu lunch nasi ayam setiap rabu eh...kuat tul ingatan aisyah...akak dh lupa dah...tapi yg akak igt klu time menu nasi ayam tu la beratur paling panjang...sebab tu jer menu paling best...walaupun x der la best mana....ekeke

cheers,
kak za

aishah zaharin said...

haha kak za. masa tuh dah cukup sedap dah pun banding ngan ari lain. tapi paling best sebab bila form five selamba jek boleh cut queue. hehe. gud luck yeah nak bersalin.

ps - for info readers, kak za nih dormmate aku masa aku form four. dia sgt slim!