Monday, September 8, 2008

:: great weekend ::

i had a a wonderful weekend, despite being taken over by tiredness and ketaklaratan berpose.. but above all, i'm extremely happy, for :-

1. hubby's trip to russia (scheduled on 6/9) is rescheduled to 13/9.. hehe.. hopefully, reschedule lagi..
2. spent some quality times with the boys..
3. adib has shown some improvement in weaning.. (lately he doesn't want to eat.. hubby said, maybe dia tamau maid dia yang masak.. dia nak mommy dia masak..)

semalam, we decided to go n get a pair of shoes for the boys.. kalau bab beli kasut, kena bawak the boys sebab adib's feet is pretty wide belah depan.. and afiq lak is smaller compared to adib.. so kena bawak and test baru leh beli.. at first we decided to head for sogo, sbb sogo byk choices.. udah ler mengharung jam, skali sampai depan sogo, parking full! terus lerr tukar destination pegi klcc.. pegi² parkson terus ada satu yang murah and boleh fit in kaki dib dib n afiq.. terus sambar, malas nak survey lagik sbb takut tak larat.. pusing² sket then balik umah..

perform zohor prayer after hubby took a short nap.. bawak dib dib pegi klinik sbb tangan dia naik bintik².. then head to jj beli few essesntial stuffs before head back to umah.. masa kat jj tuh dah rasa nak pengsan² sbb tak larat sgt.. (padan muka makan sikit masa sahur!)

afiq ngan adib perasan betul bila dah sarung kasut baru.. siap tunjuk² kat grandmom and granddad dia kasut baru yang mommy ngan daddy beli.. dib dib agaknya penat sangat, tido awal betul.. before maghrib dia dah doze off.. afiq pulak sampai kul 10 tak tido² lagi.. mommy dia dah tak larat dah.. last² angkat afiq masuk keta bawak jalan sket terus lelap.. tapi penangan mengigau dia malam tuh mmg dahsyat! sampai last² my father picked him up from us to let us to sleep.. (bulan pose weekend je lepak umah.. weekdays lepak umah my mom) adib plak bangun awal betul, at around 4.00am.. bangun sengih² nak main.. after my father tidokan afiq, he picked adib up and layan adib pulak.. nasib baik.. kalau tak alamatnya, ari nih mommy cuti.. sbb serius tak larat nak bukak mata.. pegi keje tadi pun, hubby suruh tido jek dalam keta and only woke up bila dah nak sampai opis.. lega sket rasa..

rasa²nya afiq tuh mengigau teruk sgt smalam sbb dia banyak gelak ngan aku masa malam sementara tunggu daddy dia balik dr surau.. dok nyanyi lagu 'wiggly toe' sambil wiggle the toes.. suka gila si afiq..

okay la all.. nih jek la update for this morning.. i have some write up nak buat.. tapi till now, i takde idea camana nak tulis (kalau blog tuh laju jek type..) :D

kay yea.. take care all.. salam!

2 comments:

amisah said...

ngeh ngeh ngeh...
sama macam aweng...
kalu kasi suh memblogging, sengih jer.....
suh buat kije, slow jek...
achet!

aishah zaharin said...

haha.. std la kan? sampai skang tak siap lag report.. manyak susah mau pk oooo