Friday, September 5, 2008

:: marah tahap suria perkasa hitam ::

aku tak penah marah macam nih.. tapi ari nih sabar aku mmg dah over plastic limit.. sampai tak leh nak cakap..

i've instructued someone to process my confirmation asap for months, as i've been servicing the government for 3 years.. and i'm due for my confirmation.. my PTK exam is coming up this november and i have to be confirmed by the date of form closure to enable me to sit for the exam..

today, i called SPA to check my confirmation status.. the officer said that they have not received any document from us.. my boss assisted me to check it with our admin department, no document found.. nad finally i checked thru by division file, and guess what org lain punya semua ada, aku punya takde!

this time round, the carelessness of the officer in duty, which i don't know who to be blamed, has caused me a great effect on my career movement.. without sitting for the exam, there'll be no chance for me to be promoted in the near future..

haru kan?

hari ni seriously marah aku tahap gaban.. aku sampai tak leh nak cakap langsung.. org dapat tempat aku check file, aku blah dr tempat aku sbb tgh tahan marah.. kalau tengah marah baik lari cecepat sebelum org tak besalah kena hambur..

kepada yang bekerja menguruskan kerjaya org lain, tolonglah buat keje dengan penuh integriti for apa yang kita buat tuh kekadang mengganggu masa depan org lain..

tapi tak pe, dunia nih bulat.. ari nih kau buat kat aku, esok lusa kau lak kena.. n sapa kau tuh pun aku tatau nak tuju kat sapa..

BUGGER!

3 comments:

mast@work said...

sampai plastic limit tu saya x tahan.. huhu.. sabar kak..

saya pun 15 sept ni baru nak intw confirmation.. dah 2 tahun jadi lecturer baru nak dpt confirm.. banyak songeh kaedah usm ni!! chait!!

bila belum confirm banyak benda x leh buat, kan?

Aryana & Adrienna said...

hye salam perkenalan ....sabar yer byk kan bersabar

aishah zaharin said...

mmg pun mas..

akak nih dah masuk keje dr 16 ogos 2005.. imagine 3 years????? depressed n demotivated betul.. macamana nak improve service delivery when the employees are unhappy?