Wednesday, September 3, 2008

:: pose zaman UTM ::

sal suruh aku blog pasal raya ngan pose masa zaman² kat UTM dulu..

my memory on that are not so good, but then just let me give a shot.. okay?

if there's one thing that i could remember well about fasting masa kat UTM dulu would be PASAR RAMADHAN UTM yang amat fames ngan nama PARAM.. (aku sampai skang heran ngan UTM camana la kat UTM dulu semua benda boleh dapat acronym yang pelik²) tapi tiap kali aku gi PARAM balik² aku beli nasi tomato.. kekadang bila teringin, beli karamel or puding kuah.. my then boyfriend, (read : status husband now) petang² will pick me up to go for a walk in PARAM.. kekadang aku ngan housemate..

sometimes, tak gie pun PARAM UTM.. kitorang gie PARAM kat taman u.. dulu aku tak reti makan ikan pari bakar.. but i tell u, one of the best would be in PARAM taman u.. sedap gilosh.. tengkiu to my housemate - ana yang introduce aku kat mende nih.. sedap seh.. :D

bab terawih pulak.. aku ngan housemate suka gie terawih kat tmn seri pulai.. alasan - kat sana baca surah pendek² plus areas tuh cam ala² kampung sket.. jemaah dia kebanyakan org tua².. penah jugak terawih kat masjid UTM.. masjid UTM buat 1 juzu' satu malam.. itu la cerita serba-serbi..

hmm.. kalau ada time nanti aku blog pasal pose masa kat oz dulu.. pose time summer okay?

tetiba teringat teh o salhana (takde kena mengena ngan topik..) apsal la ko tak buat teh o masa kitorang gie umah kau ari tuh..

kay yea.. take care all.. ari nih aku balik kul 4.30 pm.. lalalalala..

6 comments:

shafa said...

Zaman2 study dulu mmg best...kl blh balik masa tu balik mmg best kan. Ikan bakar...perhhhh mmg saya suka sgt tue. Tapi kl dekat Param, mak aiiiiii mahal tak hingat punyer.

saifullizan said...

ahaha..g param je balik mesti tak ingat..air 2 plastik..makanan kiri kanan..tapi last2 tak makan pun suma...cuma ada skali tu umah kitaorg ajak geng suma dtg buka and solat jemaah kat umah..buka dlm talam tu...best gak..

cuma g param ada kurang sket la keberkesanan puasa kot sbb banyak sangat munge-munge...ehehee

salhana said...

haha..aku pon lupa..jgn ko ngidam air teh aku dah..bahaya o kalo x dapat haha

eh ingat x time sembahyang terawih..ko slalu g kat pulai ke hah..xingat a..tp aku slalu terawih kat kolej je..yg teruknya boleh lawan sape nye terawih setel dulu haha sgt x senonoh

amisah said...

ahahaha.....
bukan takat banyak munge-munge...
kumbang-kumbang pun banyak time neh... ehehehehhe....
time tuh la cuci mata... koh koh koh....

mana-mana param kat skudai dulu sume best!
aweng paling ingat, lontong kering kat param taman u... sodap wooooo....
kl memang x ada!
slrrrppppppp!

aishah zaharin said...

shafa - pergh ikan bakar tmn u memang mengancam jiwa.. terliuq!

sharp - perut kau besar mana sharp sampai nak beli air sampai 2 pek? napsu semata²! (sebenarnya sampai skang aku heran kat mana ko simpan makanan² yang kau makan dalam perut kau.. makan boleh tahan, tapi macam tu jugak badan)

mmg la pahal pose merosot.. udah la membelinye tak hengat sampai tak cukup tangan, pastu gie tgk munge-munge plak.. baik kau top up cepat..

sal - aku pun heran apsal aku tak mintak teh o kau.. haha.. PERHATIAN SEMUA : SAL TERER BUAT AIR TEH O.. (TEH O AJE).. :D

aweng - lontong kering tuh apa aweng? akak yang org semenanjung nih pun tak tau.. oo kumbang² pun banyak ye.. repot kat mel.. :D

aishah zaharin said...

sal - bab terawih tuh shhhhh!