Friday, January 16, 2009

:: ni la orang pompuan ::

hari nih, nak kata mood rajin, tak gak. but then, since 2 days ago, i've been planning to cook some chicken rice for my boys, i masak la. tapi simplified version, since i'm staying in my mom's place, and boleh kata takde sorang pun kat sini fan nasi ayam, except my two boys. (i give up makan nasi ayam sbb dulu masa skolah², every wednesday lunch, DM (dewan makan) akan serve nasi ayam. skolah aku nyer nasi ayam dulu kira fames la, sedap) so i only masak for one pot (gila kedekut) that is meant for the boys. hehe. selesai keje.

anyway, yesterday my mom popped a Q to me. "er, along boleh gie keluar rumah after 45 days ka?" haha. i know my mom is looking for a partner in crime nak ajak gie shopping. all this while pun i dah dok kuar masuk kedai dah, tapi dengan kadar yang sgt sederhana pun. so i replied, "apsal? mak nak ajak keluar ke?" so she started to tell me her plan. tak la jauh mana pun pegi. pegi wangsa maju jek, cari kain for my bro's wedding.

i did remember my bro told me the theme would be gold. but rupanya gold tuh untuk hantaran. lerr. mati² aku ingat dia nak pakai kaler gold. untuk pakai kat umah, they decided on mauve. (senang hati aku, senang nak cari baju). so yesterday, mak dengan baik hatinya telah mensponsor baju. yiha! lovely material mom. thank you. and goes my next Q, bila nak tempah?

kat area umah aku nih, tailor yang aku trust ada 2. tapi stock lama gila queue kalau time² peak. i thought of delay it a lil before i start to tempah, since i want to wait till my badan is kinda surut. but then, kalau lambat sangat tempah, takut tak siap. alahai. i think i tempah jek la. somehow rather i don't really tight fitting dresses/kurung/kebaya. so, it should be ok la kalau terbesar sket pun.

pastu, nak kena pk pulak kan nak buat baju apa. (lama weh tak tempah baju, so ala² jakun.. ;P) hmm. nak buat kurung tak leh, sbb baju tuh stock bidang kecik. kurung moden? kebaya?

hmm.. nih la pompuan. nak buat baju pun macam pk masalah dunia. lagi senang pk camana nak design bridge, structures, flood mitigation measures dari pk nak buat baju. :D

3 comments:

DoOrDie said...

taw takper...

mula2 nak taw theme
pehtu taw kaler
pehtu tgk kain
pehtu pk nak buat fesyen apa
pehtu kalut cari tailor
pehtu...mula la..ade je yang kureng sini...sana...

huuhu!

ayin1911 said...

well dear..
i cud not agree more...

aishah zaharin said...

adzra - sungguh!

ayin - typical ladies kan?